Az Elefántokkal lemaradt a vb-ről, távozik a korábbi belga kapitány

Horizontal
Belgium's coach Marc Wilmots reacts during the Euro 2016 quarter-final football match between Wales and Belgium at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq near Lille, on July 1, 2016. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
A sikertelen világbajnoki selejtezősorozat után közös megegyezéssel távozik az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Marc Wilmots.

A 48 éves belga szakember Twitteren közölte, hogy véget ért az együttműködése a helyi szövetséggel, egyúttal minden jót kívánt a játékosoknak, a szurkolóknak a jövőre. A válás tényét az elefántcsontpartiak is megerősítették.

Marc Wilmots erre nem lehet büszke Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Wilmots márciusban két évre szóló szerződést kötött az afrikai országban, s elvárás volt vele szemben, hogy vezesse ki a csapatot a jövő évi, oroszországi vb-re. Szombaton azonban együttese 2-0-ra kikapott hazai pályán Marokkótól, így nem jutott ki a tornára.

Wilmots afrikai munkavállalása előtt négy évig hazája válogatottját irányította: a 2014-es vb-n és a tavalyi Európa-bajnokságon is negyeddöntős volt Belgiummal. Franciaországban a magyar csapatot búcsúztatták a 16 között.