Vágólapra másolva!
Kedden este az angol labdarúgó-válogatott gólnélküli döntetlent játszott a brazilokkal a londoni Wembley Stadionban. A világbajnoki címvédő németek a 93. percben egyenlítettek a franciák ellen, míg a hollandok háromgólos győzelmet arattak a távozó szövetségi kapitány, Dick Advocaat búcsúmérkőzésén Bukarestben.

A világbajnok németek Lars Stindl utolsó pillanatban szerzett góljával értek el 2-2-es döntetlent a vendég franciák elleni barátságos mérkőzésen, ezzel veretlenül zárták az évet. A németek 20 év után először fejeztek be egy esztendőt vereség nélkül. A mostani volt a csapat 15. mérkőzése, s ezeken 11 győzelem és négy döntetlen a mérlege.

A belga együttes 1-0-ra nyert Japán ellen a 24 éves Romelu Lukaku góljával. A támadó a 31. találatát szerezte a válogatottban, ami belga rekord. A holland válogatott a leköszönő Dick Advocaat búcsúmérkőzésén gólnélküli első félidőt követően hengerelt Bukarestben, Memphis Depay, Ryan Babel és Luuk de Jong találataival háromgólos győzelmet aratott a román válogatott fölött.

A brazilok a németek után az angolok kapuját sem tudták bevenni Forrás: AFP/Adrian Dennis

Anglia gól nélküli döntetlent ért el a vendég Brazília ellen a játéknap másik rangadóján, míg a spanyolok hiába vezettek már 2-0-ra is, végül 3-3-ra végeztek Oroszország vendégeként.

Barátságos mérkőzések:
Oroszország-Spanyolország 3-3 (1-2)
Románia-Hollandia 0-3 (0-0)
Ausztria-Uruguay 2-1 (1-1)
Belgium-Japán 1-0 (0-0)
Németország-Franciaország 2-2 (1-1)
Wales-Panama 1-1 (0-0)
Anglia-Brazília 0-0
Nigéria-Argentína 4-2 (1-2)
Katar-Izland 1-1 (0-1)
Szlovákia-Norvégia 1-0 (0-0)
Koreai Köztársaság-Szerbia 1-1 (0-0)
Kína-Kolumbia 0-4 (0-1)