Társoldalunk:

Nem kér Ibrahimovicból a svéd kapitány

2017.11.14. 12:03

Nem foglalkozik Zlatan Ibrahimovic visszatérésének kérdésével Janne Andersson, a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra hétfőn kijutott svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Ez hihetetlen! Éppen másfél évvel ezelőtt mondta le a válogatottságot, és még mindig róla beszélünk" - reagált Andersson hétfő este, az Olaszország elleni pótselejtező visszavágója után.
A svédek a párharc 1-0-ra megnyert első mérkőzése után a második, milánói találkozón gól nélküli döntetlent értek el, így kijutottak a tornára.
A közelmúltban több híresztelés is napvilágot látott arról, hogy a Manchester United csatára a világbajnokságra visszatérhet, de ezt ő maga is cáfolta.
Csak arra gondolok, hogy újra a pályán lehessek, de nem Svédországra, vagy a világbajnokságra. A történetem a válogatottal véget ért - jelentette ki a 36 éves csatár a múlt héten, a Sky Italia televízió-csatornának nyilatkozva.

Vajon látjuk-e mg Ibrát a svéd válogatott mezében?Forrás: AFP/Pascal Guyot

Janne Andersson hétfőn úgy vélekedett, "inkább azokról a nagyszerű játékosokról, azokról a hősökről kell beszélni, akik jelenleg a csapatot alkotják".
Hangsúlyozta, amikor Ibrahimovic is a válogatott tagja volt, más futballt játszottak, de a visszavonulása után új stílust kellett találniuk, és sikerrel jártak.