A Ferencváros vezetőedzője kihagyja az Újpest elleni derbit

Thomas Doll Thomas Doll kelet-német és német labdarúgó, jelenleg a Ferencváros vezetőedzője
A német vezetőedző bajnoki címmel ünnepelné a Ferencváros 120. évfordulóját
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága október 17-i ülésén egy mérkőzésre eltiltotta a Ferencvárosi Torna Club vezetőedzőjét, Thomas Dollt.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 17-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

- Doll Thomas Jens-Uwe vezetőedző (FTC) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Ferencváros edzőjét a Puskás Akadémia elleni meccs 84. percében küldte el a kispadtól Bognár Tamás játékvezető.

A német szakember azért reklamált, mert a felcsúti csapat vitatott tizenegyessel egyenlített. Thomas Doll segítője, Máté Csaba a lefújás után elmondta, a vezetőedző semmi rosszat nem mondott a játékvezetőnek, mindössze a kulacsát vágta a földhöz.

Thomas Doll nem ülhet le a kispadra a szombati Újpest elleni derbin Fotó: Polyák Attila - Origo

- A FEB a Haladás-Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél egyik játékosának és más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Puskás-FTC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a játékvezetők szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Balmazújváros-Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban a Balmazújvárost szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért (huhogás) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.