Eldőlt Bernd Storck jövője az elnökségi ülésen

Hungary v Latvia - FIFA 2018 World Cup Qualifier News General News Sports PRAYER SOCCER PLAYER Hungary Budapest Soccer Team World Cup Qualification TEAM Soccer Match FIFA 2018 World Cup
Bernd Storck the coach of Hungarian Team before the World Cup qualification match between Hungary and Latvia at Groupama Arena on Aug 31, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Véget ért az OTP Bank Nádor utcai székházában a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülése, amelynek legfőbb napirendi pontja a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának jövője volt. Végül megköszönték Bernd Storck munkáját, aki szakmai igazgatóként sem folytatja. 

16.00 órakor kezdődött a szövetség vezetőinek ülése, melyre sorban érkeztek az elnökségi tagok az esemény helyszínére. Sipos Jenő szóvivő jelent elsőként, de nem sokkal utána jött Nyilasi Tibor, Garancsi István, Anthony Radev, Török Gábor és a többiek. Többen kihasználták, hogy az épületnek három bejárata is van, így aki el akarta kerülni a sajtó és a média közeledését, könnyedén megoldhatta.

Sipos Jenő érkezik az OTP Bank Nádor utcai Székházába Forrás: Koncz Márton

A hírek szerint Bernd Storck jövője az első napirendi pont az ülésen, mely után Sipos Jenő tájékoztatást ad majd a média helyszínen megjelent képviselőinek.

A sajtó képviselői sem Bernd Storck szövetségi kapitányt, és az MLSZ elnökét, Csányi Sándort sem látták a helyszínen. Előfordulhat, hogy nem a főbejáraton érkeztek, de a helyszíni hírek arról szólnak, hogy a német szakember el sem jött az elnökségi ülésre, ahol a munkáját értékelik.

Az utca embere nem tudja mire vélni a kamerákkal, mikrofonokkal és laptopokkal felszerelkezett médiamunkatársak jelenlétét, folyamatosan érdeklődnek, hogy mire ez a nagy felhajtás. Bernd Storckkal és jövőjével kapcsolatos újabb érdemi információval egyelőre nem tudunk szolgálni.

MLSZ elnökségi ülés az OTP Bank székházában Forrás: Koncz Márton

Lassan két órája tart az ülés, döntés azonban egyelőre továbbra sincs. Egyes hírek szerint 19.00 óra körül várható bejelentés a kapitánnyal kapcsolatban, pesszimistább hangok azonban azt sem tartják kizártnak, hogy akar este 22.00 óráig is elhúzódhat a megbeszélés.

Halmai Gábor nem sokkal 18 óra után lépett ki az OTP Bank székházából, aki meghívott vendégként vehetett részt az ülésen, mint az NB I-es bizottság elnöke. A korábbi 57-szeres válogatott játékos az Origónak azt mondta, mindeddig szó sem volt Storck jövőjéről, azzal most kezdenek majd el foglalkozni, de csakis az elnökségi tagok, szigorúan zárt tárgyalás keretében. Úgy tűnik tehát, az előzetes információkkal ellentétben mégsem a szövetségi kapitány jövője volt az első napirendi pont az ülésen, arról most kezd el tárgyalni a vezetés.

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő tájékoztatta a sajtó képviselőit a döntésről. Elmondta, hogy az MLSZ elfogadta a német edző lemondását, így közös megegyezéssel távozik. Bernd Storck nem csak a szövetségi kapitányi posztról, hanem a szakmai igazgatói székből is távozik.

Az MLSZ elfogadta Bernd Storck lemondását

A német szakember szakmai igazgatóként sem folytatja a munkáját. Cikkünk frissül!