Társoldalunk:

Ramos valóra váltotta a meggyilkolt rendőr álmát

2017.10.12. 16:43

Sergio Ramos az Izrael–Spanyolország (0–1) világbajnoki-selejtező után találkozott azzal a kisfiúval, akit róla nevezett el a meggyilkolt édesapja.

Haiel Sitawi izraeli rendőr óriási Real-szurkoló volt, akinek a világ- és Európa-bajnok Ramos volt a kedvenc játékosa. A kisfiát is róla nevezte el, de három héttel azután, hogy megszületett, Haielt és társát egy jeruzsálemi mecsetnél meggyilkolták.

Ramos egy félidőt játszott Izrael ellenForrás: AFP/Jack Guez

Haielnek két álma volt. Egy, hogy eljusson a Bernabéuba és élőben láthassa a Realt, kettő, hogy ő és a fia személyesen találkozhasson Ramosszal– mesélte a testvére. – Az első álmát idén májusban sikerült valóra váltania, de a másodikat már nem. A halála után viszont elhatároztuk, hogy összehozunk egy találkát a fia és a játékos között, kerül, amibe kerül."

Az Izrael–Spanyolország vb-selejtező jó alkalom volt erre.Az egyetlen problémát az jelentette, hogy a spanyolok már korábban biztosították helyüket Oroszországban,így Julen Lopetegui szövetségi kapitány nyugodtan otthon hagyhatta néhány kulcsjátékosát.

Ramos azonban ott volt és egy félidőt játszott.Elsírtuk magunkat, amikor megláttuk. Abban a pillanatban előjött minden emlék a testvéremről, a meggyilkolásáról és az álmáról, hogy találkozzon Ramosszal.

A játékos természetesen a család rendelkezésére állt, sőt,egy dedikált spanyol mezt is adott a kisfiúnak.