Társoldalunk:

Olvasóink Dárdait követelik a magyar válogatott élére

2017.10.12. 09:35

Az Origo olvasóinak véleménye alapján Dárdai Pálnak kellene váltania Bernd Storckot a magyar válogatott kispadján.

A német edző nem úgy szerepelt a világbajnoki-selejtezőkön, ahogy azt a szurkolók és a közvélemény elvárta, tíz meccsen csak 13 pontot szerzett, és harmadik lett a B-csoportban. Ezzel még nincs is baj, Portugália és Svájc mellett nem volt reális a kijutás, de az andorrai vereség és a Feröer elleni 0–0-s döntetlen megmagyarázhatatlanul kínos. Az MLSZ-nél jövő kedden döntenek Storck sorsáról.

Jövő kedden döntenek Storck sorsárólFotó: Polyák Attila - Origo

Szerdán mi is feltettük a kérdést, hogy Önök szerint ki lenne a legmegfelelőbb a szövetségi kapitányi posztra, ésaz eddigi szavaztok alapján magasan Dárdai Pál a nyerő, akinek a neve többször is felhangzott a lelátón a Feröer elleni 1–0-s győzelem alatt.

A 2016-os Eb-részvétel kiharcolásával visszaadta a szurkolók magyar futballba vetett hitét, viszont a Hertha ragaszkodik hozzá, így szinte semmi esély a hazatérésére. Évek óta erőn felül teljesít a berliniekkel, 2016-ban a hetedik, 2017-ben a hatodik lett a csapattal, amely idén az Európa Ligában is érdekelt.

A szurkolók Dárdait akarjákForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

A második helyen Paulo Sousa áll, aki a 2012/2013-as szezonban Európa Liga-csoportkörbe vezette a Videotont. A harmadik a „felsoroltakon kívül más" opció lett.

A szavazás jelenlegi állásaForrás: Origo