Itt az ember, aki egy pizzával képen vágta Sir Alexet

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - CHELSEA v MANCHESTER CITY 2018 ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CHELSEA CITY ENGLISH FOOT FOOTBALL league MANCHESTER MANCHESTER CITY PREMIER PREMIER LEAGUE Soccer SPORT
A világ- és Európa-bajnok játékos még sosem nyerte meg a Bajnokok Ligáját
Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgó csapata 2004. október 24-én 2-0-ra nyert az Arsenal ellen, ezzel megszakítva a londoni együttes hosszú, 49 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. A mérkőzéshez kapcsolódott egy olyan eset, amely 13 év alatt legendává emelkedett: valaki arcon dobta a MU menedzserét, Sir Alex Fergusont egy szelet pizzával. 13 év után az is kiderült, ki volt az illető.

Cesc Fabregas.

Ő volt a tettes. A spanyol válogatott játékosa a Sky One műsorában mesélte el, hogy mi történt.

Cesc Fabregas FINALLY apologises to Manchester United great Sir Alex Ferguson

Cesc Fabregas has FINALLY owned up to being the guilty party in the infamous 'pizzagate' row between Manchester United and Arsenal. But the Chelsea midfielder insists it was an accident that a slice hit Sir Alex Ferguson in the face.

Az akkor 17 éves játékos tette alaposan felkavarta a közvéleményt, bár mindeddig csak találgatni lehetett arról, ki dobta meg a Manchester nagytekintélyű mesterét.

Az Arsenal elleni 2004-es mérkőzésen a londoniak módfelett elégedetlenek voltak Riley játékvezető teljesítményével, majd a meccs után a két együttes játékosai az öltözőfolyosón estek egymásnak.

Cesc Fabregas, aki Alex Fergusont dobta meg egy szelet pizzával Forrás: DPPI/Uksp

17 év szünet után a tévéműsorban Fabregas azt mondta, hogy már bent ült az öltözőben, amikor zajt hallott a folyosóról. Éppen pizzát evett, így kezében egy szelettel ment ki a folyosóra, ahol azt látta, hogy Rio Ferdinand, Sol Campbell és Martin Keown között megy a matek.

Fabregas szívesen beszállt volna negyediknek, de inkább elhajította a pizzát, amivel Sir Alex Fergusont találta el.

Itt nem pizza van a mester kezében. Sir Alex Ferguson Forrás: AFP/Andrew Yates

Ferguson már korábban mesélt az ominózus esetről, Azt mondta, gyanította, hogy Fabregas volt a tettes. Hozzátette, hogy a meccsek előtt szokás volt, hogy a vendégcsapatnak ételt visznek, Manchesterben általában pizza és csirke volt a menü.