Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire kisebb meglepetésre simán kikapott Philadelphiában az észak-amerikai profi focibajnokság, az MLS szombati játéknapján. A magyar válogatott csatár fenomenális gólpassza így csak a szemet gyönyörködteti, pont nem járt érte. Stieber Zoltán együttese, a DC United viszont fényes győzelmet aratott.

Nikolicsék az augusztusi hullámvölgy után szépen visszataláltak a győzelem útjára, utóbbi három bajnokijuk közül kettőt megnyertek, egyszer pedig ikszeltek. A Keleti Főcsoport 3. helyezettjeként így jogos győzelmi reményekkel utazhattak a 9. helyen tanyázó Philadelphia United otthonába.

Ehhez képest a megtáltosodó hazaiak már a 10. percben vezettek, a második félidő közepére pedig két újabb góllal el is döntötték a meccset. Így aztán a meccset végig játszó Nikolics Nemanja 85. percben kiosztott szenzációs gólpassza csak esztétikai értéket adott a meccshez, pont nem járt érte.

A szezont borzalmasan kezdő DC United az utóbbi hetekben már egészen biztató benyomást keltett, utóbbi öt meccséből hármat megnyert a fővárosi csapat. Ezúttal Stieber Zoltánnal a kezdőben a nyugati hatodik San José Earthquakes csapatát fogadták és Patrick Mullins mesternégyesével megszerezték a három pontot. A harmadik hazai gól előtt Stieber Zoltán szabadrúgásból találta telibe a kapufát, Mullins pedig csak bepasszolta a lepattanót.

Az amerikai csatár 31 perc alatt vágott négyet, ami az MLS történetének leggyorsabb mesternégyese.

Stieber Zoltán végig a pályán volt.

Eredmények:
Philadelphia Union-Chicago Fire 3-1
DC United-SJ Earthquakes 4-0
Columbus Crew-New York RB 3-2
Minnesota United-FC Dallas 4-1
Real Salt Lake-Seattle Sounders 2-0
Vancouver Whitecaps-Colorado Rapids 2-1