Vanczák korábbi főnöke élő adásban ütötte le a volt svájci szövetségi kapitányt

Christian Constantin, FC Sion
FC Sion's president Christian Constantin looks on at the end of the UEFA Europa League group B football match between FC Sion and FC Girondins de Bordeaux at the Tourbillon stadium in Sion on November 5, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Christian Constantin, a svájci élvonalban szereplő FC Sion futballklub elnöke élő adásban ütötte és rúgta meg többször is Rolf Fringert, a jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozó korábbi svájci szövetségi kapitányt.

A bizarr eset azt követően történt, hogy a 2007 és 2016 között a korábbi magyar válogatott védőt, Vanczák Vilmost is foglalkoztató Sion idegenben 2-1-re legyőzte az utolsó előtti Luganót, úgyhogy nem emiatt szakadt el a cérna Constantinnál.

A támadásról készült videón csak az látszik, hogy az 1996 augusztusától 1997 októberéig a svájci válogatottat irányító Ralf Fringer ül a földön, Constantin pedig igyekszik minél jobban megütni - de csak részsikereket ér el. A munka végeztével még megfenyegeti Fringert, majd Rolexét megigazítva távozik a tetthelyről.

„Először a fia jött oda, aztán ő, és lekevert három-négy pofont. Fogtam a mikrofont, és egész egyszerűen nem akartam elhinni” – mondta Fringer a Blick című svájci bulvárlapnak. Az újság szerint az affér hátterében az állhat, hogy Fringer korábban élesen kritizálta a Sion elnökét.

„Egyszer-kétszer valóban megfogalmaztam kritikát a klubvezetési gyakorlatával szemben, de mindig csak a tények tükrében. A luganói meccsen viszont egyetlen egyszer sem került elő ez a téma” - mondta Fringer, majd érzékletesen leírta a történteket.

„Egyszer csak Constantin elkezdett nekem kiabálni.

Próbáltam elmenekülni, de átestem egy kamerán, és a földre kerültem. Ekkor még néhányszor belém rúgott, a fenekembe és a hátamba, egészen pontosan. Tényleg hihetetlen az egész.”

Ilyen esetekben az elkövető többnyire meggondolatlan tetteit megbánva kezeit tördelve kér bocsánatot. Többnyire. De nem Christian Constantin.

– hencegett a 60 éves klubvezető. – Nagyszerű érzés. Lehet, hogy nem volt a legokosabb döntés, de, ha megtámadnak, nem hagyhatom annyiban.”

A Blick információi szerint a sértett, azaz Fringer kész feljelenteni Constantint, abban az esetben, ha nem sikerül békés úton rendezni a konfliktust.