Vágólapra másolva!
Sokan sokszor leírták már, hogy a labdarúgó NB I-ben minden előfordulhat. Erre a legújabb bizonyság a Debrecen és a Puskás Akadémia szereplése. A két csapat az ötödik fordulót követően a két kieső helyet foglalta el. Most, a 9. fordulót követően mindketten a dobogót ostromolják. Herczeg András és Pintér Attila csapata négy meccset nyert egymás után, ennyi pedig elég volt ahhoz, hogy az élmezőnyben találják magukat.

Rögzítsük először azt, hogyan állt a két együttes az ötödök fordulót követően. A 11., azaz a jobbik kieső helyen álló Debrecennek két döntetlen mellett három veresége volt, 2-5-ös gólkülönbséggel. A Puskás Akadémia a 12. helyen szerénykedett. Ugyancsak két döntetlen mellett három vereséggel, 4-10-es gólkülönbséggel. Mindkét gárdának 2-2 pontja volt.

A Puskás Akadémia is szárnyal, négy meccs négy győzelem Pintér Attilával a kispadon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ami a meccseiket illeti, azok az első öt fordulóban így alakultak.

Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1, Puskás-Videoton 1-3, Vasas-Puskás 2-0, Puskás-Honvéd 0-2, DVTK-Puskás 2-2

Debrecen-Mezőkövesd 1-2, Haladás-Debrecen 1-0, Paks-Debrecen 1-1, Debrecen-Ferencváros 0-0, Videoton-Debrecen 1-0

A két csapat annyiban eltérő utat járt be, hogy a felcsútiaknak lényegesen nehezebb volt a sorsolásuk, hiszen ők a tavalyi bajnokság első négy helyezettjével is találkoztak, míg a Debrecen ebben az öt fordulóban csak a Ferencvárossal és a Videotonnal mérkőzött meg.

Herczeg Andrást sokan az NB I legjobb edzőjének tartják, a hajdúsági csapattal már négy forduló óta veretlen Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Nézzük, mi történt az elmúlt négy fordulóban:

Puskás Akadémia-Balmazújváros 2-1, Haladás-Puskás 1-5, Újpest-Puskás 1-3, Puskás-Mezőkövesd 1-0

Debrecen-Vasas 4-1, Honvéd-Debrcen 1-3, Debrecen-DVTK 3-1, Balmazújváros-Debrecen 0-1

A Debrecen a legutóbbi bajnokság bajnoka és bronzérmese ellen is nyert, a Puskás Akadémia négy forduló alatt 11 gólt lőtt.

A hét végén a két csapat Debrecenben egymás ellen játszik. A nagy sorozat tehát az egyik együttesnél mindenképpen megszakad.