Vágólapra másolva!
Robbie Williams koncertjének köszönhetően már csütörtökön elkezdődött az NB I 6. fordulója, a nyitányon a Ferencváros a Haladást fogadta.

Nagyon jól kezdett a Ferencváros, az 5. percben már vezetett is a hazai zöld-fehér csapat. Lovrencsics Balázs beadására érkezett bántóan üresen Amadou Moutari, aki kapásból helyezett a Haladás kapujába, Király Gábor nem tudta már elérni a labdát.

Az első fél óra végén nem sok hiányzott a szombathelyi egyenlítéshez, de előbb Tóth Máté helyzeténél tisztáztak a védők, majd Jancsó András lőtt közvetlen közelről Dibusz Dénes ölébe.

A 31. percben cserélnie kellett Thomas Dollnak, hiszen Leandro egy szerelés közben megsérült, Lovrencsis Gergőnek kellett beállnia.

A szünetben aztán még kettőt cserélt Doll, Böde Dániel állt be Lovrencsics Balázs helyére, míg Rui Pedro Gorriarant váltotta.

Böde Dániel újra villant Forrás: MTI/Illyés Tibor

A második félidőben nagyon sokáig nem láthattunk komolyabb heéyzetet, a legnagyobb izgalmat Lovrencsics Gergő ápolása jelentette, hiszen a Fradinak már nem volt több cserelehetősége.

A hajrában jöttek Böde pillanatai:

első alkalommal nagyon rosszul vett át egy labdát, ami így Királyhoz pattant, a második lehetőségnél kapu mellé perdített kifacsarodott pozícióból, majd harmadikra összejött a gól. Lovrencsics Gergő beadása után fejelt gólt a Fradi centere, a lécről pattant a gólvonal mögé a labda, Király tehetetlen volt.

A Fradi ezzel a sikerrel őrzi veretlenségét és második sikerének köszönhetően felléphetett a tabella harmadik helyére, a Haladás hetedik a tabellán.

Ferencváros-Swietelsky Haladás 2-0
Groupama Aréna, 4911 néző, v.: Karakó
gólszerző: Moutari (5.), Böde (82.)
sárga lap: Leandro (15.), Lovrencsics B. (22.), illetve Tóth M. (63.), Kovács L. (84.)

Ferencváros: Dibusz - Marcos Pedroso, Otigba, Leandro, Botka (Lovrencsics G., 32.) - Varga R., Gorriarán (Böde, a szünetben), Csernik, Moutari - Lovrencsics B. (Rui Pedro, a szünetben), Priskin

Swietelsky Haladás: Király G. - K. Mészáros, Jagodics, Németh M., Bosnjak - Jancsó (Grumic, 74.) - Williams, Simon Á. (Medgyes, 67.), Kovács L., Tóth M. (Kiss B., 67.) - Ramos

péntek:
Debreceni VSC-Vasas FC 19.30

szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 18.00
Puskás Akadémia FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 18.00
Újpest FC-Diósgyőri VTK 20.30

szeptember 6., szerda:
Paksi FC-Videoton FC 19.30