Nyomozás indult a torinói polgármester ellen

Torinó, pánik
Juventus' supporters evacuate the Piazza San Carlo following a panic movement in the fanzone where thousands of Juventus fans watched the UEFA Champions League Final football match between Juventus and Real Madrid on a giant screen, on June 3, 2017in Turin. / AFP PHOTO / Marco BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A torinói ügyészség szervezési hiányosságok gyanúja miatt nyomozást indított a város polgármestere, Chiara Appendino ellen, miután június 3-án pánik tört ki egy torinói téren, ahol futballszurkolók óriáskivetítőn nézték a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. A lökdösődésben egy személy meghalt, több mint 1500-an megsérültek.

Olasz médiainformációk szerint a tömegrendezvényt a város megrendelésére szervező cég két menedzsere ellen is eljárás indult.

A szurkolók kimenekítenek egy sérült nőt a térről Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Piazza San Carlón körülbelül harmincezer Juventus-drukker nézte a mérkőzést. A második félidőben a tér közepéről néhány száz ember fejvesztve futni kezdett - szemtanúk szerint egy hangos durranás kelthetett riadalmat -, pánik tört ki, lökdösődtek az emberek, átgázoltak azokon, akik a földre kerültek.

Egy 38 éves nő meghalt, további 1526 személy pedig megsérült.

A Juventus 4-1-re elvesztette a cardiffi BL-döntőt a Real Madriddal szemben.