Pique kupát adna búcsúajándékként Luis Enriquének

Gerard Pique, FC Barcelona
Barcelona's defender Gerard Pique attends a press conference at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on May 26, 2017 on the eve the Spanish King's Cup final football match FC Barcelona vs Deportivo Alaves. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Gerard Pique minden erejével azon lesz, hogy csapata szombat este megnyerje az Alaves elleni kupadöntőt. 

A Barca edzője, Luis Enrique márciusban jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a klubot. 2014 óta irányította a Barcelonát, egyebek mellett két spanyol bajnoki címet, két Király-kupát és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert a csapattal.

Pique szerint a ma esti győzelem méltó búcsú lenne Enriquétől, főleg úgy, hogy idén nem sikerült megszerezniük a bajnoki címet, ráadásul a Juventus-szal szemben is alulmaradtak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Gólörömnél több nem igazán jutott idén a Barcának Forrás: AFP/Gerard Julien

- mondta a spanyol védő.

Luis Enrique korábban azt mondta, edzőként kudarcot vallott Forrás: AFP/Gerard Julien

A Barcának azonban a távozó edző szerint sem lesz könnyű dolga szombat este a Vicente Calderon stadionban, főleg azok után, hogy a kupadöntőbeli ellenfelüktől ősszel 2-1-re kikaptak a bajnokságban.

"Van rá esélyem, hogy kupagyőzelemmel fejezzem be a pályafutásomat a Barcánál, de akkor is szembesülnünk kell azzal, hogy a bajnokságban csúnyán elbuktunk"

- nyilatkozta a távozó edző.

A Spanyol Király Kupa döntőjét este 21 óra 10 perctől a DigiSport1 közvetíti.