A Bayern-sztárok az öltözőben rontottak a lerablózott Kassainak

Horizontal
Bayern Munich's Italian head coach Carlo Ancelotti shakes hands with referees at the end of the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs FC Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid in Madrid on April 18, 2017. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Emlékezetesre sikerült a Bajnokok Ligája klasszikus párharcának 24. felvonása, a Real Madrid hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a Bayern Münchent, és 6-3-as összesítéssel bejutott az elődöntőbe, sorozatban hetedszer, ami rekord. A 100. Bajnokok Ligája-gólját elérő Ronaldo és csapata teljesítményét azonban beárnyékolta a mérkőzés magyar főszereplője: Kassai Viktor hibás ítéleteivel döntően befolyásolta a továbbjutást. A játékvezetőt és segítőit a játékosok, valamint a szakértők sem kímélték, de a végső tanulság az, hogy a bíráskodás elavult rendszerét kell a lehető leggyorsabban megváltoztatni.

A Münchenben elszenvedett 2-1-es vereség után a Bayernnek eddig példátlan továbbjutásra lett volna szüksége a Real Madrid otthonában, és közel is került ehhez Carlo Ancelotti együttese, hiszen a 78. perctől 1-2-t mutatott a Santiago Bernabéu eredményjelzője, ami azt jelentette, hogy hosszabbítás következhet.

Mindenki Kassai Viktorról beszélt a Real-Bayern negyeddöntő után Forrás: AFP/Javier Soriano

Ezután vált pokolivá az addig is nehéz meccs a magyar játékvezető(k)nek: a 40. percben besárgult Casemirót többször is leküldhette volna a pályáról, ahogyan a másik oldalon Arturo Vidal is kiérdemelte párszor, de a chileinek pont akkor mutatta fel a piros lapot (a 84. percben), amikor a labdát érte el először.

Néhány perccel a hosszabbítás előtt komoly gyomros volt a Bayernnek a kiállítás, és meg is változtatta a játék képét, de a sorsdöntő jelentőségű hibák még hátravoltak.

Cristiano Ronaldo a 105. és a 110. percben is lesről szerzett gólt, innentől pedig nem volt visszaút az összeomló németeknek.

Cristiano Ronaldo tisztán látható lesen állt a második gólja előtt Forrás: Reddit
És a harmadik gólja előtt is, innen már nem volt visszaút a Bayernnek Forrás: Twitter

A spanyol El Chiringuito televízió információi szerint három Bayern-futballista, Thiago Alcántara, Robert Lewandowski és Arturo Vidal annyira ideges lett a lefújás után, hogy

egészen Kassai Viktorék öltözőjéig mentek, ott inzultálták a játékvezetőket, végül a biztonsági emberek vezették el őket.

Ha valóban így történt, súlyos büntetésre számíthatnak.

Gerard Piqué, a Barcelona hátvédje Ronaldo második gólja után, amivel összesítésben már a Real Madrid vezetett 4-3-ra, szavak nélkül fejezte ki véleményét a Twitteren.

Erről természetesen megkérdezték Piqué nagy szájkarate-riválisát, a kedden 100. BL-mérkőzésén pályára lépő és a második félidőben öngólt vétő Sergio Ramost, aki csak annyit üzent, hogy nagyon unja már a bírózást, és a katalán védő jobban teszi, ha visszanézi a Barcelona–PSG (6-1) BL-nyolcaddöntőt.

Természetesen a trollkodás sem maradhat el ilyenkor, néhány szurkoló a meccs után gyorsan megrohamozta és átszerkesztette Kassai Viktor Wikipédia-oldalait. Egy ponton azt írták, a magyar bíró a Real Madrid elnökségének tiszteletbeli tagja, egy másik csalódott drukker pedig azt, hogy Casemiro nagy barátja.

Átírták Kassai Wikipédia-oldalát Forrás: Wikipedia

Piers Morgan, ismert Arsenal-szurkoló és brit televíziós személyiség azt írta a Twitteren, hogy Vidal kiállításával és Ronaldo lesgóljával a Bayern Münchent kirabolták.

Arturo Vidal szintén azt mondta, a bíró kirabolta a Bayernt, és hasonló nem fordulhat elő a Bajnokok Ligájában. „Ha így elbánnak velünk, természetes, hogy dúl bennünk a harag.

– tette hozzá az első mérkőzésen büntetőt rontó, a visszavágón a kiállítás sorsára jutó középpályás.

Vidal nem tudta megemészteni a játékvezető döntéseit Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Meddig várnak még?

A sok kritika ellenére a következtetés a napnál is világosabb:

a labdarúgás szabályalkotói nem várhatnak tovább a videobíró alkalmazásának bevezetésével,

hogy kiszűrjék az elkerülhetetlen emberi hibákat.

„Miért nem alkalmazzuk a rendelkezésünkre álló technológiát a futballban? Képtelen vagyok felfogni, hogy a Bajnokok Ligája legjobb csapatainak párharcát egy játékvezetői team sorozatos hibái döntik el!" – ütött meg kritikus hangot Owen Hargreaves a BT Sport stúdiójában.

„Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett, ismét ő lesz a címlapokon, de

Elkeserítő, hogy két ilyen csapat meccse után csak a játékvezetőkről beszélhetünk" – tette hozzá a Manchester United, a Bayern München és az angol válogatott korábbi középpályása.

A mérkőzésen 70 percet futballozó Isco valamelyest a védelmébe vette Kassaiékat, mondván, „az első mérkőzésen pedig egy büntetőt fújtak be tévesen. A futball már csak ilyen, időpazarlás a játékvezetésről beszélni".

Ancelotti gratulált

„Nem érdemes ragozni, a játékvezető rossz teljesítményt nyújtott" – kezdte sajtótájékoztatóját a Bayern Münchent irányító Carlo Ancelotti, aki személyesen csak annyit mondott Kassainak, hogy „szép munka volt".

Ancelotti megőrizte hidegvérét Forrás: AFP/Javier Soriano

„Az első mérkőzésen megérdemelt vereséget szenvedtünk, de ma nem. Sokat javultunk a visszavágóra, többet érdemeltünk ennél, hiszen a Real Madrid otthonában nagyon nehéz nyerni kilencven perc alatt, de nekünk sikerült. Ez a mérkőzés magasabb szintű játékvezetést érdemelt volna. A Real Madridnak és Zinedine Zidane-nak sok sikert kívánok a folytatásban" – zárta szavait az olasz mester.

„Nagyon kiélezett párharcot vívtunk, de a végén megérdemelten lett miénk a győzelem, hiszen hat gólt szereztünk a világ egyik legjobb csapata ellen. Büszke vagyok a játékosaimra, mert a nehéz pillanatokban is higgadtak tudtak maradni.

Nem tudom megmondani, hogy a videobíró mellett vagy ellen foglalnék állást. Nem szerencsével jutottunk tovább, hanem azért, mert megdolgoztunk érte" – értékelt a francia mester, akivel sorozatban másodszor jutott BL-elődöntőbe a Real.

Ronaldo beszólt a Real-drukkereknek

Cristiano Ronaldo ismét fantasztikus estét zárt, de azért hálát adhat a játékvezetőknek is. A portugál szupersztár két lesgóljának köszönhetően megszerezte 99. és 100. BL-gólját és 41. mesterhármasát a Real Madridban, illetve ő lett az első játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki a kieséses szakaszban egy mérkőzésen három gólt szerzett a Bayern München ellen. A negyeddöntős párharc kilenc góljából öt CR7 nevéhez fűződik.

Minden mérkőzésen kiadom magamból a maximumot, akkor is, ha nem sikerül betalálnom" – üzent a lefújás után a Real Madrid híresen kritikus szurkolóinak a négyszeres aranylabdás.

A triplázó százados arra kéri a Real-szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki többet Forrás: NurPhoto/Isa Saiz/NurPhoto/Isa Saiz

„Semmi kétségem, mi voltunk a jobb csapat, nem egyszerű hat gólt szerezni a Bayern München ellen, hiszen bármelyik stadionban képesek nyerni. A második félidőben két gólt kaptunk, de túléltük a nehéz perceket, és örülhetünk az eredménynek. Még nagyon messze vagyunk a döntőtől, de reméljük, hogy sikerül a címvédés."

Megható köszöntések

A lefújás után azért akadtak lélekemelő pillanatok is a gyepen. A Real Madrid közönsége megtapsolta az ellenfélként visszatérő Xabi Alonsót, a Bayern-drukkerek pedig Toni Kroos labdázó kisfiával tették ugyanezt.

Xabi Alonsótól egyébként végleg elbúcsúzhattak, hiszen a baszk középpályásnak ez volt az utolsó mérkőzése a Bajnokok Ligájában, akárcsak Philipp Lahmnak, akit szintén utoljára láthattunk a klubfutball legmagasabb szintjén. Mindketten hiányozni fognak.

Bleacher Report Football

It's the end of a UEFA Champions League era for a couple of legends.