Saját klubja ellen fogadhatott a holland világklasszis

Patrick Kluivert, foci
Former international soccer player Patrick Kluivert smiles during his installation as a consultant for the national football team of Curaçao in Willemstad, on the Dutch Caribbean island of Curaçao, on March 05 2015. Kluivert will help the FFK, Curaçao Football Federation, with the formation of a new team. AFP PHOTO/ANP/PRINCE VICTOR - netherlands out / AFP PHOTO / ANP / Prince victor
Vágólapra másolva!
Egymillió eurós tartozást halmozott fel a szerencsejáték-maffia felé Patrick Kluivert, a hollandok 79-szeres válogatott csatára, aki tartozásának egy részét fogadási csalással törlesztette, írta a Volkskrant holland napilap.

A többek között a Milanban, a Barcelonában és a Newcastle Unitedben is megfordult Patrick Kluivertet a lap szerint évekig zsarolta a szindikátus, az egykori Bajnokok Ligája-győztes focista ugyanis 2011-2012-ben közel egymillió eurós tartozást halmozott fel.

A Volkskrant által megszerzett bírósági iratok szerint Kluivert az FC Twente második csapatának edzőjeként klubja élvonalbeli együttesének mérkőzéseire fogadott, ezeken összesen 15 669 eurót nyert, teljes adósságát azonban közvetítők útján fizette vissza.

Patrick Kluivert Forrás: AFP/Prince Victor

Ügyvédje, Gerard Spong ugyanakkor úgy nyilatkozott, védence nem bűnöző, csupán egyszerű áldozat ebben az ügyben.

A lap úgy tudja, amikor Kluivert a válogatott másodedzőjeként dolgozott 2012 és 2014 között, a bűnözők egy titokban készített hangfelvétellel zsarolták, amelyben bűntudatáról beszélt. A szindikátus azzal fenyegette, hogy a felvételt a média rendelkezésére bocsátja.