Vágólapra másolva!
A Mezőkövesd szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután a párharc első mérkőzésén kedden hazai pályán 3-1-re legyőzte a Szolnokot.

Eredmény, Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC - Szolnoki MÁV FC (II.) 3-1 (3-1)
Mezőkövesd, 570 néző
vezette: Németh Á.
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Balogh, Hudák, Vági, Gohér (Pauljevic 81.), Tóth B., Kink (Sós B. 63.), Strestik (Diallo 63.), Veselinovic, Molnár
Szolnok: Gazsi – Balogh M., Kenderes, Csirmaz, Hajba (Berdó 46.), Olasz (Dedics 40.), Pintér N., Kovács O. (Tóth B. 63.), Tóth L., Pantovic, Papp Sz.
gól: Kenderes (2., öngól), Vági (26.), Veselinovic (30.) illetve Tóth L. (45+1.)

A vendégek egyik játékosát, Olasz Dénest a mentő vitte el az első játékrészben, miután elvesztette az eszméletét egy ütközés nyomán. A Szolnok a hajrában büntetőt hibázott.

Tomislav Sivic Forrás: Mezokovesdzsory.hu

„Az első félidőben hét-nyolc gólnak kellett volna születnie. A második félidőben kimentünk, irányítani akartunk és gólokat akartunk. Ez nem történt meg. Egy lépés még hiányzik, hogy szép legyen" – nyilatkozta Tomislav Sivic, a Mezőkövesd edzője a klub honlapján.

„Nem egyszerű értékelni ezt a találkozót, amire készültünk az már az első percben ugrott. A hazai csapat az első félidőben a továbbjutás sorsát eldönthette volna. Sajnos az adódó lehetőségekkel nem tudtunk élni, ott volt például a tizenegyes is. Azon vagyunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat és bízom benne, hogy egy szorosabb meccs lesz hazai pályán" – mondta Balogh Pál a Szolnok edzője.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.

A szerdai program:
Budafok (III.) - Swietelsky Sopron (II.) 16.00
Ferencváros - Diósgyőri VTK 19.00
Újpest FC - Vasas 20.00