Vágólapra másolva!
Lényegében senki nem vitatja a fociválogatottból, hogy Portugália megérdemelten győzött 3-0-ra a szombat esti vb-selejtezőn. Bernd Storck szövetségi kapitány nem beszélt a csoport állásáról.

Portugália magabiztos, meggyőző játékkal 3-0-ra verte a magyar fociválogatottat a vb-selejtezők B csoportjában.

"Nagyon jól uralták a középpályát, és a támadósoruk is erős volt, nehéz volt ellenük játszani – kezdte a gyorsértékelést Gera Zoltán, a Ferencváros játékosa. – Nehéz volt megállítani őket a középpályán, ráadásul a lehetőségeiket kíméletlenül kihasználták az első félidőben. A második félidőben valamivel jobban játszottunk, de megérdemelten kaptunk ki."

Dzsudzsákék a lefújás után Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint: "Próbáltuk tartani a tempót, adni előre a labdát. Nem engedtünk túl sok helyzetet nekik, de ezen a szinten kíméletlenül kihasználják a lehetőségeket.

Az ötvédős játékról azt mondta: "Túl könnyen adtuk át nekik a labdát, sok lehetőséget hagytunk nekik, amit megbüntettek, miközben belőlünk hiányzott az átütőerő."

Storck nem beszélt az esetleg pótselejtezőt érő második helyről, mondván: "Erre most nem koncentrálok, a fiúknak tanulniuk kell ebből a vereségből, a nemzetközi meccseken tudnak tovább fejlődni. Az Európa-bajnok otthonában játszottak, világklasszisok ellen."

A meccsen a magyar válogatott egyetlenegyszer találta el a kaput. A tettes, Dzsudzsák Balázs éppen ugyanazt a jelzőt használta az ellenfélre, mint Gera és Storck: "Csak az első 30 percben futballoztunk jól, aztán az ellenfél kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Nagy köszönet a szurkolóinknak!"