Guardiola megvédte nevetséges bakit vétő kapusát

iniesta, guardiola, barcelona, foci
Barcelona's coach Josep Guardiola (L) talks to Barcelona's midfielder Andres Iniesta during the Spanish league football match FC Barcelona vs Malaga CF on May 2, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola némileg megvédte a Barca ellen óriásit hibázó kapusát, de elmondta, a kiállítással új meccs kezdődött a Camp Nouban. A Napoli megtorpanása már nem csak a bajnokságban látszik, Glasgow-ban pedig újra megmutatta magát a messze földön híres német humor. 

„Amíg egyenlő létszámban volt a két csapat, addig nyílt volt a mérkőzés, helytálltunk egy remek egyéniségektől hemzsegő csapat otthonában.

– értékelt a mérkőzés után Pep Guardiola, a Manchester City jelenlegi, a Barcelona volt edzője.

Az Origo élő tudósításában mi is hasonlóképpen láttuk a meccset, a City nem játszott alárendelt szerepet még akkor sem, amikor hátrányba került, de az egyéni hibák folyamatosan elvették a vendégek kedvét a játéktól, a Barca pedig átgyalogolt a végére teljesen elfogyó Manchester Cityn.

Könnyebb, ha nálad játszanak olyanok, mint Iniesta Forrás: AFP/Lluis Gene

„A Celtic elleni mérkőzés óta minden meccsünk hasonlóan alakul: az Everton ellen öngólt lőttünk, aztán kihagytunk két büntetőt. Meg kell változtatnunk az atmoszférát a csapat körül. Ma is meccsben voltunk, működött a letámadásunk, pont eleget volt nálunk a labda, és a helyzeteink is megvoltak, de kihagytuk őket. Márpedig, ha meg akarod nyerni az ilyen meccseket, akkor ez nem fér bele” – tette hozzá Guardiola.

Volt már, ami jobban fájt Guardiolának

„Hogy ez volt-e karrierem legfájóbb veresége? Nem,

és rosszul raktam össze a kezdőcsapatot. Ma teremtettünk gólhelyzeteket, de Fernandinho elcsúszása kulcsfontosságú volt” – mondta Guardiola, majd kitért az óriásit hibázó kapusára is.

Fernandinho elcsúszása után már nem volt nehéz dolga Messinek Forrás: MTI/AP/Francisco Seco

„Aztán jött Claudio bakija. A hiba a játék része, de a piros lap után új mérkőzés kezdődött. Sergio Agüero nem sérült, néhány napja már teljesen egészséges, most taktikai okokból nem kezdett, szükségem volt még egy középpályásra. Beszéltem Agüeróval, elfogadta, hogy ma nem játszik.”

Szívhatják a fogukat Nápolyban

A Napoli remekül kezdte a BL-csoportkört, de október elején megtorpant a csapat a Serie A-ban, és ez a BL-ben is megmutatkozott.

A zsinórban két bajnokit elveszítő délolaszok úgy kaptak ki hazai pályán a Besiktastól,

hogy még egy büntetőt is elhibáztak (Lorenzo Insigne révén).

A nápolyiak legjobbja egyértelműen Dries Mertens volt, aki mindig remekül teljesít, ha nagy nehezen a pályára kerül, de ez nem történik meg gyakran, mert előtte játszik a közönség nagy kedvence, Insigne. A belga szélső most egy góllal és egy kiharcolt büntetővel jelezte, érdemes lenne többet játszatni.

Parádézott az Arsenal

A játéknap egyik legszebb gólját az Arsenal szerezte. A londoniak alaposan eltángálták a Ludogorets-t, az első gólnál Alexis Sánchez remek helyzetfelismeréssel löbbölte át a vendégek kapusát.

Egy német csapat

A Borussia Mönchengladbachnál tudják, hogy egyrészt nem ők a leghíresebb Borussia, másrészt hogy a nevük második tagja is kifog a nem német anyanyelvűeken. A klub Twitter-csatornáját üzemeltetőknek van humoruk, azt is jó poénnak fogták fel, amikor egy hónapja a ManCity hivatalos Twittere összekeverte őket a másik Borussiával, a Dortmunddal, most pedig egyszerűen nevet változtattak egy skót kocsma felirata miatt.

A glasgow-i bár hasztalan próbálta leírni a táblájára, hogy kivel játszik a Celtic, ezért inkább csak annyit írtak, Egy Német Csapat, mire a Borussia hivatalos Twitter-csatornája is nevet változtatott egy bejegyzés erejéig.