Zidane sajnálja Ronaldóékat

Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Germany UEFA Champions League Real Madrid Soccer SPORT STADIUM SOCCER PLAYER Borussia Dortmund Signal Iduna Park photography Club Soccer former First Leg Match - Sport Qualification Round SPORTS E
DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 27: Cristiano Ronaldo(C) and Head coach Zinedine Zidane(R) of Real Madrid CF celebrate after scoring a goal during the UEFA Champions League group F soccer match between Borussia Dortmund and Real Madrid CF at the Signal Iduna Park stadium in Dortmund, Germany on September 27, 2016. Leon Kuegeler / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund vezetőedzője elégedetten, Zinedine Zidane, a címvédő Real Madrid trénere viszont csalódottan értékelt az után, hogy a két csapat 2-2-es döntetlent játszott kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

"Nyilvánvalóan örülünk, hogy sikerült kihozni ebből egy döntetlent" – utalt Tuchel arra, hogy csapata kétszer volt hátrányban, és a végeredményt a 87. percben lőtt góllal állította be.

Az edző szerint az egy pontra rászolgáltak, már csak azért is, mert a Real Madrid ellen mindig nehéz hátrányból játszani. Kiemelte, hogy képesek voltak kétszer is visszakapaszkodni, ugyanakkor nem mindennel volt elégedett.

Varane góljával még vezetett a Real Forrás: AFP/Odd Andersen

"Az jó, hogy kétszer egyenlíteni tudtunk, de időnként túl könnyen adtuk el a labdát. Jobban is játszhattunk volna" – tette hozzá.

Zidane arról beszélt a találkozó után, hogy

sajnálja a játékosait, mert jól futballoztak, de mégsem sikerült nyerniük.

A mutatott játékra utalva azt mondta, hogy ilyen mérkőzést terveztek, az eredmény mégis csak döntetlen lett, aminél többet érdemeltek.

"Ez nem jó eredmény, tekintetbe véve, hogy három perccel a rendes játékidő vége előtt előnyben voltunk. Azzal a céllal jöttünk ide, hogy jól futballozzunk, és jól is játszottunk. Eredményesen akartunk védekezni, és ez szinte végig sikerült is" – kesergett.

Schmelzer és Bale csatája Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Dortmund az első félidőben is a hajrában egyenlített, de ehhez a madridiak kapusának, a sérülésből felépült és az idény során először védő Keylor Navasnak a nagy hibája is kellett: egy szabadrúgás után középre, játékostársára, Raphael Varane-ra ütötte a labdát, akiről aztán a kapuba pattant, Pierre-Emerick Aubameyang már csak belepöckölt a gólvonalon.

de egy kicsit meglepett a helyzet, és rosszul döntöttem, ami sokba került" – ismerte el a Costa Rica-i kapus, hozzátéve, hogy csapata komoly munkát végzett el, és bár örültek volna, ha győznek, a döntetlen nem rossz eredmény.

A végén veszített két pontot a Real Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Leon Kuegeler

André Schürrle, aki a 87. percben alakította 2-2-re az állást egy jól eltalált lövéssel, azt emelte ki, hogy a döntetlennel léptek egyet a továbbjutás felé, de még hosszú az út.

"Nagy öröm ebben a csapatban játszani, ezt ma este önök is láthatták" – mondta az újságíróknak.

A Dortmund négy ponttal az élen áll az F csoportban, amelyben a Real Madridnak ugyancsak négy, a Sporting Lisboának három, Nikolics Nemanja csapatának, a Legia Warszawának pedig nulla pontja van.