Vágólapra másolva!
Az Atlético legyőzte a Bayernt, míg a Manchester City döntetlent játszott a Celtic vendégeként a Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai játéknapján, Carlo Ancelotti és Josep Guardiola így búcsút mondhat az eddigi százszázalékos mérlegének. A Barcelona fordított a Mönchengladbach ellen, a Napoli négy gól után kicsit lazított a Benfica ellen, a Rosztov első pontját szerezte, míg az Arsenal Theo Walcott duplájával intézte el a Baselt.

Az előző kiírásban az elődöntőben nyomta le az Atlético a Bayernt, és bár még csak a második fordulóban tartunk a mostani csoportkörben, most sem volt kicsi a tét, hiszen aki első helyen zár a csoportban, az nagy eséllyel elkerül egy nagyvadat a 16 között.

Jó kis első félidőt zavartak le a felek, kész csoda, hogy csak egy gól született: Müller kapáslövése például csak Oblak miatt nem akadt be, de az sem volt kis bravúr, amit Fernando Torres művelt,

aki három lépésről fejelt a kapufára.

Torres ezzel elérte, hogy Carrasco a 35. percben még úgy se passzoljon neki, hogy a spanyol üresen ment középen, inkább ellőtte, de nem döntött rosszul a belga, mert a labda a bal kapufáról vágódott be, ezzel vezetett a félidőben az Atlético.

A másodikban jött a Bayern nagy rössel, de Müller és Lewandowski is mellé fejelt, aztán Robben csavarása sem talált kaput. A túloldalon Griezmann mindent eldönthetett volna, de a lécre lőtte a Vidal butasága miatt megítélt büntetőt, de még ez is belefért a madridiaknak, így a Bayern nem tudott visszavágni a tavaszi kiesésért.

Griezmann kihagyta a büntetőt, de ezzel nem hozta bajba csapatát Forrás: EPA

A csoport másik meccsén a BL-újonc Rosztov egy szépen kipasszolt akció végén Poloz révén megszerezte első gólját a főtáblán a PSV ellen,

de a hollandok gyorsan válaszoltak, Pröpper dropból ellőtt labdája egy védőn megpattanva akadt be.

A playoffban az Ajaxot kipöckölő Rosztov második BL-gólját is Poloz szerezte, aki ezúttal a 16-oson kívülről küldött a helyére egy pattogós lövést,

de a félidő 2-2-vel zárult, mert a 45+2. percben De Jong bemaszatolt egy kipattanót.

Ez volt az eindhoveniek 100. gólja – a 100. BL-meccsen. A gólgazdag első félidő után a másodikban nulláztak a csapatok, pedig a PSV kapott egy tizenegyest, de Pröper félmagas lövését Dzsanajev kitolta. Pröper aztán a lécet is eltalálta, majd Dzsanajev a végére is tartogatott egy óriási védést, így a Rosztovnak az első gólok után az első pontja is megszületett.

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol) - Bayern München (német) 1-0 (1-0)
gól: Carrasco (35.)

FK Rosztov (orosz) - PSV Eindhoven (holland) 2-2 (2-2)
gól: Poloz (8., 37.), illetve Pröpper (14.), L. de Jong (45+2.)

Az állás: 1. Atlético Madrid 6 pont, 2. Bayern München 3, 3. PSV Eindhoven 1 (2-3), 4. FK Rosztov 1 (2-7)

A bolgár Ludogorec egy szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a PSG ellen, Natanael lövésénél a sorfal szétugrott, így Areola kapus jogosan bosszankodott. A bajnokságban az utóbbi évek dominanciája után most csak a 4. helyen álló PSG a félidő végén kapaszkodott vissza, két középpályás hozta össze a gólt, Verratti nagyon okos passzát Matuidi lőtte be.

A második félidőben helyreállt a rend, Di María szabadrúgásánál a berobbanó Cavani fejelt pontosan, így már a párizsiak álltak jobban. Aztán Areola kivédte Moti tizenegyesét, és 2-2 helyett 1-3 lett a vége, mivel Cavani Lucas Moura beadása után szerzett még gólt, ami kissé szerencsés volt, mivel a védő lábán felperdülve vágódott a léc alá.

Az Arsenal úgy várta a Basel elleni meccset, hogy korábban mindig győzött, ha svájci ellenfél jött szembe. Most hét perc kellett ahhoz, hogy ismét sínre kerüljön a londoni csapat, Walcott fejjel szerzett vezetést. Az angol válogatott szélső a 26. percben egy kényszerítő után a jobb kapufa segítségével duplázott, ami 2007 októbere óta nem fordult elő vele a BL-ben. Walcott 13 BL-gólnál jár, a klubon belül Henry (35) és Van Persie (18) van csak előtte.

A csoport:
Ludogorec (bolgár) - Paris Saint-Germain (francia) 1-3 (1-1)
gól: Natanael (16.), illetve Matuidi (41.), Cavani (56., 60.)

Arsenal (angol) - FC Basel (svájci) 2-0 (2-0)
gól: Walcott (7., 26.)

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (4-2), 2. Arsenal 4 (3-1), 3. Ludogorec 1 (2-4), 4. Basel 1 (1-3)

A futballvilág egyik meg nem értett zsenije, a pazar képességekkel rendelkező, ehhez képest mégsem elég nagy karriert befutó Quaresma a Dinamo ellen is megmutatta magát, gyönyörű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a Besiktasnak.

A második félidő közepén viszont a három perce pályán lévő Cigankov szemfülesen odaért a labdára egy szabadrúgásnál, így az ukránok elvittek egy pontot végül.

A Napoli legutóbbi 17 hazai meccsén gólt szerzett a nemzetközi kupákban, és ez nem változott a Benfica ellen sem, az elsőt az a Hamsik fejelte be, akinek ez volt 14. BL-fellépése, amivel klubrekorder lett.

Aztán a második félidő elején bekerült az úthenger alá a Benfica, hét perc alatt a Mertens, Milik különítmény bepakolt még három gólt, így az is belefért, hogy az utolsó 20 percben kétszer is kozmetikáztak az eredményen a portugálok.

B csoport:
Besiktas (török) - Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (1-0)
gól: Quaresma (29.), illetve Cigankov (65.)

Napoli (olasz) - Benfica (portugál) 4-2 (1-0)
gól: Hamsik (20.), Mertens (51., 58.), Milik (54., 11-esből), illetve Goncalo Guedes (71.), Salvio (86.)

Az állás: 1. Napoli 6 pont, 2. Besiktas 2, 3. Dinamo Kijev 1 (2-3), 4. Benfica 1 (3-5)

A Mönchengladbach elképesztően erős első félidőt hozott le a Barcelona ellen, a németek sokkal jobban pörögtek, mint a Messi nélküli katalánok, és úgy vittek végig egy akciót, mintha Neymar és Suárez öltözött volna feketébe, ehelyett Dahoud passzát Hazard pofozta be (és az első percekben Piqué kezezésénél egy tizenegyest is megúszott a Barca).

Az addig borzalmasan rosszul játszó Neymar az egyenlítésnél mutatta be az első olyan megmozdulást, amely önmagára emlékeztetett, de az a passz tényleg zseniális volt, a csereként beállt Arda Turan pedig a kapus szeme közé vágta a labdát.

A Barca ettől lendületbe jött, és egy szögletvariációval megnyerte a meccset, Suárez kapáslövését még védte Sommer, de Piqué ki tudta kaparni a labdát a kapustól, és másodjára betuszkolta.

A nap meccsét Glasgowban játszották, ahol 2 perc 23 másodperc kellett a Celticnek, hogy vezessen a Manchester City ellen, a francia Dembélé a mellel besodort labda révén a skót klub BL-történetének leggyorsabb gólját érte el. A 12. percben Fernandinho kezelt le egy gyenge lövést, és egyenlített, de a 20. percben már megint a Celtic vezetett, Sterling a saját kapuját vette be, amikor szerencsétlenül ért bele egy beadásba. Így a Celtic lett az első csapat, amely a Guardiola-érában 20 perc alatt két gólt szerzett a City ellen.

Sterling aztán helyrehozta a hibáját, és a jó kapuba is betalált, nagyon higgadtan ültette le a kapust a lövőcsellel, aztán jobbal begurította, és első angol játékosként szerzett egy BL-meccsen mindkét gólfajtából egyet-egyet.

A Celtic ugyanúgy kezdte a második félidőt, mint az elsőt, megint Dembélé gója után őrjönghettek a skót drukkerek, a támadó akrobatikus mozdulattal használta ki Kolarov hatalmas hibáját.

A City megint gyorsan visszajött a meccsbe, ezúttal az Agüero lövése után a kipattanóra odaérő Nolito révén. Innentől viszont behúzták a kéziféket a csapatok, a 3-3 azt jelenti, hogy Guardiolával először nem tudott nyerni a Manchester.

C csoport:
Borussia Mönchengladbach (német) - FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-0)
gól: T. Hazard (34.), illetve Arda Turan (65.), Piqué (74.)

Celtic (skót)- Manchester City (angol) 3-3 (2-2)
gól: Dembélé (3., 47.), Sterling (20., öngól), illetve Fernandinho (12.), Sterling (28.), Nolito (55.)

Az állás: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. Manchester City 4, 3. Celtic 1, 4. Borussia Mönchengladbach 0