Nikolics tudja, hogyan kell gólt lőni a BL-ellenfélnek

Nikolics Nemanja, foci, magyar fociválogatott, foci-Eb
Hungary's forward Nemanja Nikolic addresses a press conference at the Hungarian Football Federation training center in Telki village on May 19, 2016 on the eve of their pre-EURO 2016 friendly football match against Ivory Cost. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja négy éve - még Videoton-csatárként - gólt szerzett a Sporting ellen az Európa Liga csoportkörében, most pedig újra ez a terve: a lengyel Legia kedd este Lisszabonban lép pályára a BL-ben.

A 28 éves magyar csatár a 2012. október 4-én rendezett EL-meccsen volt eredményes a Sporting ellen.

"Még ma is jó érzés visszagondolni arra az összecsapásra, ez azonban már egy egészen más Sporting, mint akkor volt, és sokkal nehezebb lesz a feladatunk, hiszen ez mégiscsak egy BL-mérkőzés" – idézte a Blikk Nikolicsot.

A parádés csavarás 00:45-nél látható:

"Akkor nagyot küzdöttünk, és sikerült megnyernünk a meccset a Vidivel, ez kellemes emlék, és nem tagadom, most is szeretnék átélni hasonló pillanatokat. Jó lenne újra gólt szerezni, ez a célom."

A varsói csapat az előző BL-körben, otthon 6-0-ra kikapott a Dortmundtól, akkor Nikolics nem volt kezdő. Azóta menesztették is a Legia edzőjét, az albán Besnik Hasit, akinek a helyét Jacek Magiera vette át a kispadon.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Nikolics reméli, hogy ezúttal kezdő lesz, hiszen éppen azért nem igazolt el a Legiából, hogy a BL-ben szerepelhessen. Mint elmondta, kemény összecsapásra számít, mert a Sporting a Real Madridtól is csak az utolsó percekben kapott ki. Elárulta, a Legia célja a pontszerzés.

A csoportkör keddi programja:
E csoport:
AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
CSZKA Moszkva (orosz)-Tottenham Hotspur (angol) 20.45

F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45
Sporting Lisboa (portugál)-Legia Warszawa (lengyel) 20.45

G csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Club Brugge (belga) 20.45
Leicester City (angol)-FC Porto (portugál) 20.45

H csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Juventus (olasz) 20.45
Sevilla (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20.45