Vágólapra másolva!
A Real Madrid lesz a városi rivális Atlético ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében, miután gól nélküli első meccset követően Madridban egy öngóllal legyőzte a Manchester Cityt. A madridiak 14. döntőjükre készülhetnek a sorozatban. 

Bajnokok Ligája, elődöntő
Real Madrid - Manchester City 1-0 - Élő közvetítésünk
Estadio Bernabeu, Madrid, v.: Damir Skomina
Gól: Fernando 20. - öngól
Sárga lap:Lucas Vazquez (83.) ill. de Bruyne (29.), Fernando (72.), Otamendi (93.)

Real Madrid: Navas - Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Kroos, Modric (Kovacic 88.) - C. Ronaldo, Isco (James 67.), Bale - Jesé (Lucas Vazquez 56.)
Vezetőedző: Zinedine Zidane

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany (Mangala 9.), Otamendi, Clichy - Jesus Navas (Iheanacho 69.), Fernando, Yaya Touré (Sterling 61.), Fernandinho - de Bruyne - Agüero
Vezetőedző: Manuel Pellegrini

A tízszeres győztes madridi együttes várta kedvezőbb előjelekkel a találkozót: a Santiago Bernabéuban szezonbeli öt BL-mérkőzésén nem kapott gólt, míg

a City minden eddigi idegenbeli meccsén kapott gólt ebben a kiírásban.

Zinedine Zidane csapata legutóbbi kilenc, angol csapatok ellen vívott összecsapásán veretlen maradt a BL-ben: hat győzelem mellett három döntetlennél tartott ebben az időszakban szigetországi ellenfelekkel szemben.

Ronaldo csatárt játszott a City ellen Forrás: MTI/AP/Paul White

A Real kezdte aktívabban a meccset - amelyet a helyszínen tekintettek meg többek között a spanyol fővárosban zajló tenisztorna résztvevői, Rafael Nadal és Novak Djokovic is -, és először az április 20. óta először pályára lépő Cristiano Ronaldo fejesével veszélyeztetett a 13. percben.

Az első döntőjéért harcoló manchesteri csapat ekkorra már elvesztette csapatkapitányát:

Vincent Kompanyt sérülés miatt alig tíz perc után le kellett cserélnie

a korábbi csapata ellen meccselő Manuel Pellegrininek. A királyi gárda fokozta a nyomást, és ez a 20. percben góllá is érett: Dani Carvajal passza után Gareth Bale ívelt volna középre, ám a labda megpattant Fernando lábán, és a kapufáról védhetetlenül vágódott Joe Hart kapujába.

A folytatásban tovább nyomtak a házigazdák, akik Pepe révén egy lesgólt is elértek a 36. percben. A félidő végén mégis kis híján egyenlített a Manchester City: Fernandinho ígéretes helyzetben a kapufát találta el. Ez volt az egész párharc során a City egyetlen helyzete, de ziccernek azért ezt sem neveznénk.

Csak a Realnak voltak helyzetei

A szünet után a hazaiak előtt több nagy lehetőség is adódott, Cristiano Ronaldo háromszor is helyzetbe került, Jesé is hagyott ki helyzetet, majd Luka Modric nagy ziccerét hárította Hart. A 65. percben újra Bale veszélyeztetett egy szögletet követően: fejese a keresztlécen csattant.

Gareth Bale lett a hős Forrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo

A folytatásban a Real Madrid átadta a kezdeményezést ellenfelének, amely előtt adódtak is lehetőségek, ám gólt már egyik fél sem szerzett, így a spanyol csapat lesz ott a fináléban, méghozzá története során tizennegyedszer.