Ronaldo visszatérésében bízik a Real Madrid

Manchester, 2016. április 26. Karim Benzema, a spanyol Real Madrid (j) és Vincent Kompany, az angol Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2016. április 26-án. (MTI/EPA/Peter Powell)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo hétfőn már teljes intenzitással edzett, a Real Madridnál pedig abban bíznak, hogy a portugál sztár vezetésével legyőzik szerdán a Manchester Cityt, és bejutnak a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. 

A madridiak a múlt héten Ronaldo nélkül értek el 0-0-ás döntetlent Manchesterben, ahol a szezonban - minden sorozatot figyelembe véve - 47 gólos futballista nélkül a csapat támadójátéka nem volt meggyőző, különösen azután, hogy a szünetben Karim Benzemát is le kellett cserélnie Zinedine Zidane-nak sérülés miatt.

A portugál világsztár április 20-án a Villarreal ellen szenvedett combsérülést, és Zidane ugyan már BL-elődöntő múlt keddi odavágóján is szerette volna bevetni, ám akkor még nem volt játékra alkalmas állapotban, és

nem csak a manchesteri találkozót kellett kihagynia, hanem a Real hétvégi bajnokiját is.

A BL mostani kiírásának góllövőlistáját 16 találattal vezető játékos vasárnap edzett először együtt a csapattal, teljes értékű munkát azonban csak hétfőn végzett.

Karim Benzema és Vincent Kompany Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

A Realnál ugyanakkor nem csak Ronaldo visszatérése miatt bizakodó hangulat, a játékosok ugyanis biztosak benne, hogy a hazai pálya komoly előnyt nyújt majd számukra. "Számítunk a szurkolóink biztatására, és biztos vagyok benne, hogy nem hagynak minket cserben" - nyilatkozta Casemiro, a madridiak középpályása. - "Amikor mögöttünk állnak, rengeteget segítenek nekünk. A Manchester Citynek éreznie kell szerdán, hogy a Bernabeu erős."

Rápihentek a meccsre Manchesterben

A hétvégén a Real Ronaldo nélkül is győzött a bajnokságban, a Manchester City ugyanakkor sima vereséget szenvedett, elsősorban azért, mert Manuel Pellegrini vezetőedző a keddi BL-meccsen pályára lépő csapatából nyolc embert is pihentetett vasárnap.

- kommentálta a bajnoki összeállítást Pellegrini, aki még a múlt keddi 0-0 után bizakodóan értékelt, és azt hangsúlyozta, hogy csapatának minden esélye meglesz Madridban a továbbjutásra.

Küzdelem volt, gól nem Forrás: MTI/EPA/Facundo Arizabalaga

A statisztikák egyértelműen a Real sikerét ígérik. A Madrid ugyanis az európai kupaporondon nyolcból hétszer továbbjutott 0-0-ás első meccs után, egyedül 1991-ben bukott el a Szpartak Moszkva elleni párharcban. Ráadásul a spanyol együttesnek kifejezetten jól ment az utóbbi időben az angol csapatok ellen, hazai pályán ugyanis legutóbb négy meccsén nem kapott ki szigetországi együttestől.

A Real Madrid története során 14. alkalommal juthat be a legrangosabb kupasorozat fináléjába, míg a Manchester Citynek már a nyolc közé jutás is klubrekordnak számított.