A Juve brutálisan lehúzza saját szurkolóit

Juventus, foci
ITALY, Turin : Supporters of Juventus football club celebrate after their team won the 'Scudetto' in Piazza Castello in Turin on May 2, 2015. Juventus won the Italian title for the 31st time after Arturo Vidal's first half strike saw Massimiliano Allegri's side defeat Sampdoria 1-0. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Miközben a Barcelona a lehető legkorrektebben járt el a klubnak juttatott BL-döntős jegyekkel, és szurkolóit szem előtt tartva rendezte le a jegyértékesítést, a Juventus viszont brutálisan lehúzná a BL-döntőre vágyó drukkereit. 

A két klub fejenként 19,550 jegyet kapott, ám ezzel egészen máshogy élt. A Barcelona például jelezte, hogy leveszi a kvótából a játékosok családtagjainak, és a hivatalos (DOC) kluboknak járó jegyeket, a maradékot pedig árában, 70, 160, 280 és 390 euróért szétosztja a jelentkező bérletes szurkolók között. Korrekt.

A Juventus ezzel szemben semmit nem közölt a jegyek elosztásáról, csak annyi volt biztos, hogy a klub által elismert szurkolói csoportok egyetlen jegyet sem kaptak, amitől kellőképpen idegesek lettek. Az egyik csoport magyar tagjai, akik Ragazzi Ungheresi Juventus néven keresztbe-kasul beutazták a kontinenst a csapattal, éles hangon bírálták posztjukban a klubot a jegyértékesítési furcsaságok miatt.

Ilyen az igazi olasz meló

A Juventus az Agnelli család birtokában levő Francorosso utazási irodát bízta meg a jegyek értékesítésével. Az iroda jelezte, kizárólag bérletesek vehetnek jegyet, és ők is csak úgy, ha a jegy mellé igénybe veszik a Francorosso által kínált utazási lehetőségek egyikét. Magyarországon szocializálódott olvasóinkat talán nem éri meglepetésként, hogy ezek az ajánlatok konkrétan pofátlan lehúzásnak tűnnek.

Nem könnyű a Juve-szurkolók élete Forrás: AFP/marco Bertorello

A Francorosso a buszos utazást 260, a repülős csomagot 880 euróért kínálja, szállás egyik csomagban sincs, viszont a meccsjegyet csak az kapja meg, aki a klub által szervezett utazáson részt vesz. Ezzel szemben a Barcelona már 125 euróért is elviszi busszal a szurkolóit, holott Barcelona 1900 km-re van Berlintől, míg Torino csak 1100-ra. Még nagyobb a különbség a repülős utaknál, a Barca ugyanis 795 euróért árulja ezt a csomagot, csakhogy a katalánok két éjszakára szállást is biztosítanak ennyiért Berlin központjában.

A Juve-szurkolók bekértek egy ajánlatot egy találomra kiválasztott buszos cégtől, és kiderült, hogy a klub által kínált összeg alig harmadáért már kényelmes, 55 fős buszt indítanak Berlinbe. Az már csak hab a tortán, hogy a csomagok értékesítésére létrehozott weboldal a szurkolók rohama következtében lehalt, és csak igen nehezen lehetett működésre bírni.