A PSG a csodában, a Bayern magában bízik

riporter, operatőr
Munich's players Manuel Neuer (L-R), Bastian Schweinsteiger and Thomas Mueller pose after a training session in Doha, Qatar, 11 January 2015 for a TV-Team. Bayern Munich stays in Qatar until 17 January 2015 to prepare for the second half of the German Bundesliga season. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain szinte csak a csodában bízhat a Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, míg a másik párharcban a Bayern Münchennek otthon kell ledolgoznia kétgólos hátrányát a Portóval szemben. Ez utóbbi meccset online is megnézheti!

A PSG az odavágón, Párizsban kikapott 3-1-re a katalánoktól, ami meglehetősen lelombozó. Hát még ha tudják: a Barca az európai kupákban 36-ból 34-szer továbbjutott, ha az első, idegenbeli találkozón győzött. És ebben az egygólos győzelmek is benne vannak.

Halvány reménysugár a párizsiaknak, hogy visszatérhet az első meccset eltiltás miatt kihagyó Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti is, ugyanakkor a középpályás Thiago Motta, valamint a védő Thiago Silva és David Luiz játéka egyelőre kérdéses. A Barcelonánál Dani Alves térhet vissza eltiltás után, ráadásul az első meccsen megsérült Andres Iniesta ismét bevethető.

A PSG védelmének ismét minden tudására szüksége lesz, hogy megállítsa a Barca támadótrióját, Lionel Messit, Neymart, és a múlt héten kettőt vágó Luis Suárezt. Talán a Barcelona mostanában sokat kritizált védelmét veheti célba a PSG az Ibrahimovic, Cavani kettős segítségével.

Képes-e harapni a foghíjas Bayern?

A nap másik meccsén a Porto Münchenben próbálja majd kiharcolni a továbbjutást azután, hogy egy hete 3-1-re verte otthon a sérüléshullámtól sújtott Bayernt.

Josep Guardiola, a bajorok edzőjének dolga most sem könnyű: Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia és Javi Martínez nem játszhat, és nagy valószínűséggel Franck Ribéry sem. Bastian Schweinsteiger és Philipp Lahm azonban akár kezdő is lehet.

Akármi is lesz, Guardiola büszke

Guardiola azt mondja, senki sem tudja, mennyire nehéz a helyzetük: "Soha életemben nem fogom elfelejteni ezeket a hónapokat, és büszke vagyok az együttesre. Kedd este a legfontosabb BL-meccs vár ránk, amit nagyon nehéz lesz megnyerni, de akkor is ez a célunk."

Neuer, Schweinsteiger és Thomas Müller pózol egy edzésen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

A Bayernnél érzelmi viharokat kavart a múlt héten, hogy Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos közel 40 év után távozott a csapattól, mert mint mondta, a portói vereségért "ismeretlen okból az orvosi stábot tették felelőssé".

A Porto remek formában várja a visszavágót, ebben az idényben még nem kapott ki a BL-ben, s most 2004 után először lehet ismét elődöntős. A portugál együttes 11 évvel ezelőtt nemcsak a legjobb négyig, hanem egészen a győzelemig menetelt.

Nézze nálunk!

A Bayern-Porto mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt! (A közvetítés technikai támogatója a GamaxMédia.)

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók
Bayern München (német)-Porto (portugál) 20.45 (az első mérkőzésen: 1-3)
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (3-1)