Vágólapra másolva!
A Real Madrid zsinórban tizenötödik meccsét nyerte meg, szerda este Ronaldo góljával 1-0-ra győzött a Basel ellen a BL-csoportkör utolsó előtti fordulójában. A Ludogorec az elején és a végén is gólt lőtt a Liverpoolnak (2-2), így az angoloknak muszáj nyerniük a zárókörben a továbbjutáshoz. A Juventus malmői sikerével jó helyzetbe került, az Arsenal viszont már biztos továbbjutó, miután 2-0-ra legyőzte a Dortmundot. A Monaco számára sokat érhet a leverkuseni diadal.

Az A csoport első négy körében a Juventus két vereséget is elszenvedett, így nagy bajba került volna, ha Svédországban nem győzi le a Malmőt. Ezzel azonban nem volt gondjuk a torinóiaknak, hiszen Llorente egy parádés, majd' félpályás szöktetés után kicselezte a hazaiak kapusát, és a 49. percben berúgta a Juve vezetést jelentő gólját, amihez a végén még Tévez is hozzá tudott tenni egyet.

Massimiliano Allegri csapatának így a saját kezébe került a sorsa, mivel három ponttal sikerült megelőznie az Olimpiakoszt. A görögök kispadján Megyeri Balázs ült, de lehet, jobban járt volna a vendégcsapat, ha ő véd, a sikerével már 12 pontos és nyolcaddöntős Atlético Madrid ugyanis 4-0-ra győzött a spanyolországi meccsen. A hős Mario Mandzukic volt, a volt Bayern-ász három gólt szerzett.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 4-0 (2-0)
gól: Raúl García (9.), Mandzukic (38., 62., 65.)

Malmö (svéd)-Juventus (olasz) 0-2 (0-0)
gól: Llorente (49.), Tévez (88.)
kiállítva: E. Johansson (89., Malmö)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Atlético Madrid 12 pont, 2. Juventus 9, 3. Olimpiakosz 6, 4. Malmö 3

Nem nyert, de még továbbjuthat a Liverpool

A B csoportban nagyon is volt miért izgulnia az idén felettébb gyenge Liverpoolnak, hiszen négy forduló után három ponttal a harmadik helyről várta csak a ludogoreci folytatást.

Három perc után talán több tv is összetört Liverpoolban, a bolgárok ugyanis nem akármilyen góllal szereztek vezetést: egy eladott labda után távoli lövéssel próbálkoztak a hazaiak, a belga kapusról, Mignoletről azonban szerencsétlenül kipattant a labda, az érkező Dani Abalo pedig nem hibázott közelről.

Öt percre rá Lambert egyenlített, a totojázó bolgár védők mellett közelről fejelt a kapuba.

Henderson a 37. percben a vezetést is megszerezte az angoloknak, egy bal oldali centerezés után a hosszúnál nem hibázott közelről.

Az első három gól:

De rosszul tette az a Liverpool-drukker, aki ekkor pezsgőt bontott, Terziev ugyanis a 87. percben - egy szöglet után fejessel - pontot mentett a bolgároknak, akiknek így továbbra is ugyanannyi - jelenleg négy - pontjuk van, mint a 'Poolnak.

Paulo Sousa csapata, a Basel ezek után kivívhatta volna a továbbjutást, ha legyőzi a címvédőt, a Real Madrid azonban Ronaldo góljával győzni tudott Svájcban (erről a meccsről itt olvashat bővebben). Az Ancelotti-csapat zsinórban 15. sikerét aratta, amivel beállította a klub saját rekordját.

Sousáék ezzel együtt két pont előnnyel készülhetnek a záró körre, amelyben a Basel Liverpoolban, a Ludogorec Madridban vendégszerepel. Ha a 'Pool nyer, továbbjut a Real mögött.

B csoport:
Ludogorec (bolgár)-FC Liverpool (angol) 2-2 (1-2)
gól: Dani Abalo (3.), Terziev (88.), illetve Lambert (8.), Henderson (37.)

FC Basel (svájci)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-1)
gól: C. Ronaldo (35.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 15 pont, 2. Basel 6, 3. FC Liverpool 4 (4-8), 4. Ludogorec 4 (5-10)

Nagy esélyt szalasztott el a Leverkusen

A Zenit a koraesti meccsen legyőzte és kiejtette a Benficát. A Leverkusen tudta, hogy egy hazai győzelemmel kiharcolja a továbbjutást, csakhogy a németek otthon 1-0-ra kikaptak a Monacótól - egy jobb oldali beadás után Ocampos közelről nem hibázott -, amivel a franciák feljöttek a második helyre. Így a C csoportban még semmi sem dőlt el. A zárókörben Monaco-Zenit és Benfica-Leverkusen találkozók lesznek.

C csoport:
Bayer Leverkusen (német)-AS Monaco (francia) 0-1 (0-0)
gól: Ocampos (72.)

Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
gól: Danny (79.)
kiállítva: Luisao (90., Benfica)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayer Leverkusen 9 pont, 2 AS Monaco 8, 3. Zenit 7, 4. Benfica 4

Továbbment az Arsenal, hiába nyert az Anderlecht

A D csoportban az Anderlecht utolsó reménye az lett volna, ha a Dortmund legyőzi idegenben az Arsenalt, ám a hét sérült focistája miatt igencsak tartalékos Borussia nem tudott szívességet tenni a belgáknak, és 2-0-ra kikapott Londonban. Az Arsenalban megsérült Arteta.

Sanchezé volt talán a BL-nap legszebb gólja:

Az Anderlecht így hiába győzte le 2-0-ra a Galatasarayt - mindjét gólt Chancel Mbemba szerezte -, a BL-továbbjutásról lemaradt, viszont a harmadik hellyel járó Európa Liga-indulás már biztos. A törökök utolsók lettek.

D csoport:
Anderlecht (belga)-Galatasaray (török) 2-0 (1-0)
gól:
Mbemba (44., 86.)
kiállítva: Selcuk Inan (83., Galatasaray)

Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 2-0 (1-0)
gól: Sanogo (2.), Sanchez (57.)

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Dortmund 12 pont, 2. (már továbbjutott) Arsenal 10, 3. Anderlecht 5, 4. Galatasaray 1