Pirlo nevetségessé tette a Juvét

511785665 HORIZONTAL Olympiacos' Argentine midfielder Alejandro Dominguez (R) shoots a free kick over Juventus' Italian midfielder Andrea Pirlo during the Group A Champions League football match Olympiacos vs Juventus at the Karaiskaki stadium in Athens'
Olympiacos' Argentine midfielder Alejandro Dominguez (R) shoots a free kick over Juventus' Italian midfielder Andrea Pirlo during the Group A Champions League football match Olympiacos vs Juventus at the Karaiskaki stadium in Athens' Piraeus district on October 22, 2014. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
A veterán irányító látványosan lassú volt az Olimpiakosz ellen, sok labdát eladott, már az 57. percben lecserélte Allegri.

Három kör után a kiesés szélére került a Juventus a Bajnokok Ligájában, szerdán az Olimpiakosztól kapott ki 1-0-ra. Mintha mindez nem volna elég, a 35 éves Andrea Pirlo feltűnően kilógott a mezőnyből - lefelé.

A zseniális képességű játékos felett eljárt az idő, és bár ez a Serie A-ban nem derül ki igazán, a BL-ben nagyon is. Európában már nem kompenzálja a technikai tudása a lassúságát, elmaradnak a kulcspasszai, mi több, a meccs egyetlen gólja előtt ő adta el a labdát - ami szokatlanul gyakran megesett vele.

Massimiliano Allegri edző már az 57. percben lecserélte, majd megjegyezte, arra számított, hogy mozgatja majd a csapatot, helyette a hazaiak uralták a játékot.

A Juventusnak szinte csak rögzített játékhelyzetekből adódott lehetősége, ám ezeket hatástalanította a kiválóan védő Roberto. Allegri csapata így három kör után három ponttal harmadik az A csoportban: 1. Atlético 6 pont, 2. Olimpiakosz 6, 3. Juventus 3, 4. Malmö 3.

Alejandro Dominguez szabadrúgását legalább hatástalanította Pirlo Forrás: AFP/Aris Messinis

Most tehát villámgyorsan össze kell kapnia magát a Juvénak, ha tovább akar jutni, és kezdenie kell valamit a Pirlo-problémával.

Biztosan nem csupán a szerencse hiányzik: a 2012/13-as idényben még nyolc közé jutott a csapat a Celtic legyőzésével, azóta azonban egyetlen pontot csípett el idegenben a BL-ben, a Koppenhága ellen, míg kikapott a Bayern Münchentől, a Real Madridtól, a Galatasaraytól, az Atleticótól és most az Olimpiakosztól.