Vágólapra másolva!
Menesztette az ügyintézőjét a Legia Warszawa labdarúgócsapata, amelyet az európai szövetség azért zárt ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, mert a Celtic Glasgow elleni visszavágón jogosulatlanul szerepeltette az eltiltott Bartosz Bereszynskit.

Marta Ostrowska leváltásáról a Legia elnöke, Dariusz Mioduski beszélt a Przeglad Sportowy című napilap csütörtöki számában. "A vezetőség péntekig nem ülésezik, de már tudjuk, hogy új ügyintézőnk lesz" - mondta.

Ostrowskát tavaly nevezték ki, ő volt az első női ügyintéző a lengyel első osztályú labdarúgó-bajnokság történetében. Miután kiderült, hogy az ő lelkén szárad a hibás adminisztráció, a klub fanatikusai halálosan megfenyegették, a rendőrség pedig azt tanácsolta neki, hogy a saját biztonsága érdekében hagyja el a lengyel fővárost.

A Legia 6-1-es összesítéssel felülmúlta a Celtic Glasgow együttesét, ám az augusztus 6-i visszavágón jogosulatlanul szerepelt Bereszynski, így hiába győztek a varsóiak Glasgow-ban 2-0-ra, a mérkőzést a zöld asztalnál 3-0-val végül a Celtic nyerte meg. Ez az eredmény pedig éppen elég volt a skótok továbbjutásához, mivel az első mérkőzésen 4-1-re kaptak ki, azaz idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A lengyelek fellebbeztek az UEFA-nál, s többek között azzal érveltek: megérdemelnék, hogy a következő körben szerepeljenek annak ellenére, hogy Bereszynski csereként beállva az utolsó percekben valóban jogosulatlanul lépett pályára. A fellebbezést az UEFA elutasította, a Legia pedig a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, de hétfőn ez a testület sem ítélt a javára.

Az Európa Ligába átkerült Legia a kazah Aktobe csapatával találkozik, az első, idegenbeli összecsapást 1-0-ra megnyerte.