Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség szektorbezárással büntette a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő Debrecent a csapat szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt.

A hajdúsági klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a drukkerek részéről még az északír Cliftonville elleni összecsapáson hangoztak el a rigmusok, és nem engedélyezett drapériákat is kifeszítettek. Az UEFA döntésének értelmében a következő európai kupamérkőzésen, amelyet a Nagyerdei Stadionban rendeznek, az egyik kapu mögötti teljes B szektort be kell majd zárni.

A Debrecen kedden hazai pályán 1-0-ra legyőzte a fehérorosz BATE Boriszovot, a visszavágóra jövő kedden kerül sor.

Az UEFA eljárást indított az ukrán Dnipróval szemben is, miután a klub szurkolói botrányt okoztak a dán Köbenhavn elleni, szerdai BL-selejtezőn. A kijevi mérkőzésen a hazai drukkerek egy csoportja a pályára szaladt és összecsapott a biztonsági erőkkel, valamint a dán szurkolókra is rátámadt. A találkozót - amely gól nélküli döntetlennel zárult - negyedórára félbeszakította a játékvezető.

A Dnipro-szurkolók utólag azt mondták, a vendégek orosz zászlókkal provokálták őket, a dánok viszont azt állították, hogy mindegyiküket alaposan átvizsgálták a találkozó előtt, és senkinél sem találtak zászlót.