A Real megmutatta, hogy kell a Bayern ellen

485511179 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs FC Bayern Munchen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2014.   AFP PHOTO/ DANI POZ
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs FC Bayern Munchen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2014. AFP PHOTO/ DANI POZO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid Karim Benzema 19. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, így a spanyolok kedvező helyzetből készülhetnek a németországi visszavágóra. A címvédő többet passzolt, többet támadott, az okosan kontrázó Real viszont gólt lőtt, és talán még többet is lőhetett volna.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Real Madrid - Bayern München 1-0 (1-0) - élő közvetítés
Madrid, Santiago Bernabeu Stadion, vezette: Howard Webb (angol)
Real: Casillas - Carvajal, Pepe (Varane, 73.), Ramos, Coentrao - Modric, Xabi Alonso - Di María, Isco (Illarramendi, 80.), Ronaldo (Bale, 73.) - Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Bayern: Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Robben, Rafinha (J. Martínez, 66.), Kroos, Schweinsteiger (Müller, 73.), Ribéry (Götze, 72.) - Mandzukic. Vezetőedző: Pep Guardiola
gól: Benzema (19.)
sárga lap: Isco (58.)

A volt müncheni kedvenc Giovane Elber szerint a Real Madrid-Bayern álomdöntő lehetett volna, de a két sztárcsapatot már a négy között összesorsolták, így viszont 90 vagy 120 perc helyett legalább 180 percig nézhetjük a feleket.

A hetek óta térdsérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo egy hete még olyannyira nem volt bevethető, hogy kihagyta a Barcelona elleni Király-kupa-döntőt - a Real nélküle is nyert -, a madridi BL-meccsre viszont felépült. A valenciai döntőben az év szólóját bemutató Gareth Bale viszont korábbi hasgörcse miatt csak a padon kezdett.

A Real ezúttal a Bayern fölé nőtt taktikailag (a képen Mandzukic harcol Ramosszal) Forrás: AFP/Javier Soriano

A müncheniek az utolsó három Bundesliga-meccsükből kettőn elbuktak (a Dortmund ráadásul 3-0-ra kiütötte őket), sokan már hullámvölgyet emlegettek, a bajorok viszont fogadkoztak, hogy nincs semmi gond, majd meglátják a drukkerek a Real ellen, hogy melyik az igazi Bayern.

A Bernabeuban a közönség már öt perccel a kezdő sípszó után elégedetlenül fütyült, az nem tetszett a nézőknek, hogy szinte csak a Bayernnél volt a labda. A vendégek zsinórban végezhették el a szögleteket, és úgy tűnt, hogy a Real nagy bajban lesz, Robben 15 méteres lövése például majdnem beakadt a 14. percben.

Benzema csak egy lesre futásig jutott a 16. percben, aztán a 19.-ben tátva maradt mindenkinek a szája, Coentrao bal oldali beadását a francia csatár közelről bepofozta (1-0).

A Bayern feljebb kapcsolt, a Real azonban jól bekkelt, és okosan kontrázott, Ronaldo a 26. percben majdnem a léc alá bombázott, de mintha megpattant volna előtte a labda - így viszont felülről szinte súrolta a löket a kapufát. A portugál a hiba után bemutatta a jól ismert hisztizős-elégedetlen tekintetet, a győzni akarása a régi.

A játékidő háromnegyedében a Bayernnél volt a labda, de mit sem ért ezzel, hiszen az első félidőben nemhogy gólt nem szerzett, de Robben lövésén kívül nagy helyzete sem volt.

Bezzeg a Real, szinte minden kontrája magában rejtette a gólszerzés esélyét. A fanatikus bayernesek azzal nyugtathatták magukat, hogy az első félidőben szeretteik 377 sikeres passzt mutattak be 427 kísérletből (a Realnál ugyanez az arány 126:77 volt), ez azonban jól ki is fáraszthatta Ribéryéket. Legalábbis a második félidőben látottakból erre következtettünk.

A folytatásban a Real volt frissebb, egyre inkább csökkent a hazaiak hátránya a labdabirtoklási arányt illetően, ügyesen járatták a labdát, a Bayern pedig egyre fásultabb lett.

A 73. percben bemutatott cserezuhatag sem változtatott a játék képén, hacsak annyiban nem, hogy a Bayernben egyre kevésbé volt benne a gól.

Ronaldo nem lőtt gólt, hisztizett Forrás: AFP/Dani Pozo

És persze ekkor egyenlített majdnem a címvédő, a csereként beállt Götze hétméteres lövését nagy-nagy bravúrral ütötte ki Casillas. Ugyanakkor a Real talán 2-0-al is hozhatta volna a meccset: a csereként beállt Bale jobbról az oldalhálót találta el, balról Dante mentett nagyot a beadása után, Di María középre ívelésénél pedig előbb szintén Dante mentett, aztán Isco vette át rosszul a labdát, pedig akkor a Bayern-védők csúnyán lemaradtak.

A legvégén elmaradt a slusszpoén, Müller nem találta el a labdát, a bíró szerint nem Xabi Alonso miatt, így a német hiába kért, könyörgött büntetőért, a müncheni visszavágóra egygólos előnnyel utazhat a Real. Josep Guardiola edzőként először kapott ki a Bernebauban, a Bayern zsinórban ötödször.

Talán mégsem verhetetlen az idei csoda-Bayern? Münchenben kiderül jövő kedden.