Szembeszállt a Palermo sztárjával az ifjú magyar

Horizontal
Palermo's forward from Hungary Roland Sallai, fights for the ball with Juventus' forward from Argentina Paulo Dybala (L) during the Italian Serie A football match between Juventus and Palermo at the Juventus Stadium in Turin on February 17, 2017. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Megint a hajrában bukott el a Palermo, de most legalább nem vereség lett belőle, mert Balogh Norbert kiharcolt egy büntetőt, amit aztán Sallai Roland akart volna elvégezni. Végül rászóltak, hogy nem ő a kijelölt lövő. 

Idén először rúghatott 11-est a Palermo bajnokin (az Olasz Kupából büntetőkkel estek ki, sajnos Balogh Norbert is elhibázta a kísérletét), de hát miért pont ez ment volna simán a roppant nehéz helyzetben levő szicíliaiaknál.

A Sampdoria elleni büntetőt Balogh Norbert harcolta ki (elég könnyű síppal fújta be Daniele Doveri), a labdát pedig Sallai Roland kapta fel, és megindult vele a 11-espont felé. A magyar játékost azonban megállította a csapat macedón sztárcsatára, Ilija Nestorovski, és némi tusakodás után meg is szerezte tőle a labdát.

Nestorovski bevágta a büntetőt, és egészen a hajráig úgy nézett ki, meg is nyeri vele a meccset a Palermo, de a 90. percben Fabio Quagliarella kiegyenlített, így elmaradt a győzelem. Mindkét magyar kezdett a legjobb kieső posztján álló csapatban, de már egyikük sem volt pályán a vendégek góljának pillanatában. Meg kell jegyezni, hogy

Balogh egészen kiválóan játszott, ez volt a legjobb meccse eddig a Palermo színeiben.

Diego Lopez edzőt megkérdezték a büntetőt megelőző esetről, a csapat edzője közölte, ő szólt Sallainak, hogy adja oda a labdát Nestorovskinak, de hozzátette, örült neki, hogy a fiatal magyar magára akarta vállalni a felelősséget.

Sallai újra egyre több lehetőséget kap Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Keményebben fogalmazott Andrea Rispoli, aki azt mondta: "Sallainak is tisztelnie kell a szabályokat: nálunk Nestorovski az első számú végrehajtó."

[via NSO]