Visszakapcsolták az áramot a Maracana-stadionban

Aerial view of the Rio de janeiro CHRIST THE REDEEMER Cristo Redentor Jesus Christ Maracana Sugar Loaf AERIAL VIEW CITY LANDSCAPE night scene top view urban view Rio de Janeiro rio Brazil ECONOMY nurphoto human interest people
Maracana stadium used in the 2014 World Cup and 2016 Olympic Games, seen from the Christ the Redeemer. Natural and urban beauty top view of the city of Rio de Janeiro seen from the Corcovado hill, where is located the monument Christ the Redeemer. Rio de Janeiro, Brazil, on December 1, 2016. (Photo by Luiz Souza/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Csaknem egy hónapos szolgáltatási szünet után visszakapcsolták az áramot a Maracanában, Rio de Janeiro legendás stadionjában.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének, valamint a tavalyi riói olimpia és paralimpia nyitó- és záróünnepségének is otthont adó arénában befizetetlen számlák miatt január 26-án kapcsolták le az áramot. Most azért állt be fordulat, mert az üzemeltetők befizettek 1,3 millió reált (123,9 millió forint) a novemberi fogyasztás után.

A Maracana-stadion: villany mellett jobban mutat Forrás: robertharding/Frank Fell/Frank Fell

Továbbra is egyeztetés zajlik a szolgáltató és a riói játékok szervezőbizottsága között arról az 1,8 millió reálról (171,5 millió forint), amely az olimpiai és a paralimpiai fogyasztást fedezné. A szervezők közölték, hogy ki fogják fizetni az elmaradt összeget.

A Maracana a világ egyik leghíresebb stadionja, itt rendezték minden idők leglátogatottabb futballmérkőzését: az 1950-es világbajnokság döntőjét több mint 200 ezer rajongó látta a helyszínen.

Az aréna jelenleg 78 639 néző befogadására alkalmas.