Az évszázad butasága Gulácsiék meccsén

Lukas Hradecky , foci
Eintracht Frankfurt's Finnish goalkeeper Lukas Hradecky keeps the ball outside the 16 meter field during the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and Eintracht Frankfurt in Leipzig, eastern Germany on January 21, 2017. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
Igazi magyaros rangadóval kezdődött meg a Bundesliga tavaszi idénye, a 17. fordulóban az újoncként második helyen álló RB Leipzig a negyedik helyezett Eintracht Frankfurtot fogadta. A rangadójelleget azonban egy buta kapusmozdulat már a 3. percben elrontotta.

A három magyar játékos közül azonban csak Gulácsi Péter lépett pályára, a lipcsei kapus klubtársát, Kalmár Zsoltot nem nevezték a mérkőzésre, de kimaradt a vendégektől Huszti Szabolcs is. Róla a Kickeren azt írták, Achilles-ín irritáció miatt nem vállalhatta a játékot.

Hradecky kezezése Forrás: AFP/Robert Michael

A mérkőzés egy ritkán látható jelenettel kezdődött, a 3. percben Bernardo kapott egy hosszú indítást, a frankfurtiak finn válogatott kapusa, Lukas Hradecky kirohant a 16-oson kívülre, de ahelyett, hogy elrúgta volna a labdát, rávetődve megfogta. Piros lap!

A Bundesliga történetében ez volt a 4. alkalom, hogy egy meccsnapon két kapust is kiállítsanak, korábban a Werder kapusa, Drobny jutott hasonló sorsra.

A szabadrúgást Marcel Halstenberg küldte kapura, a német Bundesligában most bemutatkozó Heinz Lindner kapus óriásit védett, de a kipattanóra Marvin Compper érkezett (1-0).

A 25. percben óriási vendéghelyzet maradt ki, Rebic két csel után teljesen egyedül törhetett kapura, Gulácsi tökéletesen jött ki, és nagyot védett. Sőt, a 34. percben is a magyar kapusnak kellett nyújtóznia, ezúttal is Rebic tekerését piszkálta ki a bal felső sarok elől.

A lipcsei Sabitzer piruettje Forrás: AFP/Robert Michael

A kiállítás miatt négy percet hosszabbított a bíró, ez pont elég volt ahhoz, hogy Naby Deco Keita szabadrúgását Timo Werner a kapuba fejelje (2-0).

A 67. percben növelte előnyét a hazai csapat, Keita ziccerét védte Lindner kapus, majd Halstenberg lőtt kapura, és a labda a gólvonal előtt menteni igyekvő Vallejo lábáról a saját kapujába csorgott (3-0).

A meccs utolsó 20 perce már semmilyen izgalmat nem tartogatott, a hazaiak megerősítették második helyüket a tabellán.

Bundesliga, 17. forduló:
RB Leipzig – Frankfurt 3-0 (2-0)
gól: Compper (6.), Werner (45+4.), Vallejo (öngól, 67.)
piros lap: Hradecky (3. Frankfurt)

További eredmények:
Augsburg - Hoffenheim 0-2 (0-0)
gól: Wagner (47., Kramaric (64.)

Darmstadt - Mönchengladbach 0-0

Schalke - Ingolstadt 1-0 (0-0)
gól: Burgstaller (90.)

Bremen - Dortmund 1-2 (0-1)
gól: Bartels (59.), illetve Schürrle (5.), Piszczek (71.)
piros lap: Drobny (39., Werder)

Wolfsburg - Hamburg 1-0 (0-0)
gól: Gómez (83.)
piros lap: Ekdal (33., Hamburg)

A bajnokság élcsoportjának állása:
1. Bayern München 42 pont
2. RB Leipzig 39
3. Hoffenheim 31
4. Dortmund 30
5. Hertha 30
6. Frankfurt 29
7. Köln 25
8. Freiburg 23

A vasárnapi program:
15.30: Bayer Leverkusen – Hertha
17.30: Mainz – Köln.