Nem akadt fel a bika szarvára a Barcelona Pamplonában

Messi, Suarez, barcelona
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi kicks the ball during the Spanish league football match CA Osasuna vs FC Barcelona at the Reyno de Navarra (El Sadar) stadium in Pamplona on December 10, 2016. / AFP PHOTO / CESAR MANSO
Vágólapra másolva!
A Barca az első félidőben helyzetek sokaságát hagyta ki, a másodikban viszont már nem kegyelmezett az Osasunának, és 3-0-ra nyert. A Valencia lassan kieső helyre sodródik a spanyol bajnokságban, most a Real Sociedad otthonában kapott ki.

A Barcelona az El Clásicón elhullajtott két pont emlékével látogatott Pamplonába a sereghajtó Osasunához. Az első negyvenöt perc jobbára arról szólt, hogy Lionel Messi és Luis Suárez felváltva hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Neymar csak azért nem csatlakozhatott hozzájuk, mert eltiltását töltötte.

A félidei 0-0 csak azért nem volt meglepetés, mert a Barca utóbbi négy bajnokiján nem esett gól az első félidőben.

A második félidőben aztán negyedórát kellett várni, hogy a Barcelona megszerezze a vezetést, Jordi Alba passza után Luis Suárez talált be.

Suárez eddig 24 csapattal találkozott a La Ligában, az Osasuna volt a 22., amelyik ellen gólt szerzett.

A madridi Marca éles szemű munkatársai szerint az uruguayi csatár lesen kapta a gólpasszt.

Bő tíz perccel később aztán Lionel Messi is betalált, méghozzá ő is Jordi Alba passzából – a spanyol válogatott védő először adott bajnokin két gólpasszt.

Messi aztán a rendes játékidő ráadásában rúgott még egyet, így utolsó kilenc Osasuna elleni meccsén már 17 gólnál jár.

A bajnokságban pedig 11-nél, amivel most egy góllal előzi Cristiano Ronaldót. A Real Madrid 20.45-kor fogadja a Deportivo La Corunát.

Délután a Valencia San Sebastianba látogatott, ahol hamar hátrányba került (24. perc: 2-0 a Sociedadnak). Egy büntetőből szépített a Valencia, majd a másik oldalon Carlos Vela kihagyta a magáét, de később így is elhúzott 3-1-re a Sociedad. A Valenciától ráadásul kiállították Joao Cancelót, és hiába szépített emberhátrányban is a 93. percben, végül 3-2-re kikapott.

Az egykor két BL-döntőt is vívó klub csak 17. a tabellán, és amennyiben a Sporting Gijón szerez egy pontot, már ebben a fordulóban kieső helyre sodródik.

Eredmény, La Liga, 15. forduló:
Osasuna–Barcelona 0-3
gól: L. Suárez (59.), Messi (72., 90+2.)

Real Sociedad-Valencia 3-2
gól: Willian José (2. és 24.), Juanmi (90.), ill. Dani Parejo (36., 11-es), Bakkali (93.)
piros lap: João Cancelo (Valencia, 82.)