Ramosék megmentették Zidane rekordját

Sergio Ramos
Sergio Ramos of Real Madrid celebrates his goal during the Liga match between FC Barcelona and Real Madrid played at the Camp Nou, Barcelona, Spain, on December 3, 2016 - Photo Bagu Blanco / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Kockáztatott Zinedine Zidane, de megszületett a Real Madrid rekordja: zsinórban a 35. tétmeccsén maradt veretlen a csapat. Pedig a Deportivo La Coruna a Madridban is alaposan ráijesztett a hazaiakra.

Primera División, 15. forduló:
Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-2
gól: Morata (50.), Díaz (84.), Ramos (92.), ill. Joselu (63. és 65.)

Zinedine Zidane a hatpontos bajnoki előny tudatában pihentette kicsit a sztárokat, és alaposan felforgatta a Real kezdőjét: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Luka Modric a 19 fős keretbe sem került be a Depor ellen, de Marcelo és Carvajal sem került a kezdőbe.

Az első félidőben ezzel együtt fölényben játszott a Real, de idővel a Depor is ráérzett, hogy itt van keresnivalója. Az izgalmak a második félidőben sűrűsödtek, amikor ugyan Morata vezetést szerzett a Realnak (az első félidőben rendre lesen maradt a támadó), méghozzá egy csodálatos góllal.

Csakhogy Joselu két perc alatt megfordította az állást. Az első gólt védelmi hiba előzte meg:

A másodikat meg egy rossz passz:

Zidane cserélgetni kezdett, előbb jött Lucas Vázquez, majd Mariano Díaz, végül Marcelo. Utóbbi a 81. percben állt be, de még mindig 2-1-re vezetett a Depor. A 84. percben Díaz aztán egy életerős fejessel egyenlített.

A sok kimaradó mellett volt egy visszatérője is a Realnak, Toni Kroos, aki a 92. percben lett majdnem főszereplő: gólpassz adott Sergio Ramosnak. Ez volt Ramos karrierje 76. gólja, a 63. a Realban, ezzel a La Liga történetének negyedik legeredményesebb védője, és a legeredményesebb, aki még aktív. Az elmúlt két évben négy nemzetközi kupadöntőben is gólt szerzett, és már a sokadik fontos gólját jegyzi a a 90. perc után. Tovább ne menjünk: múlt héten Barcelonában egyenlített ekkor, megmentve a Real veretlenségi sorozatát, most pedig újabb két fontos ponttal őrzi a csapata a hatpontos előnyét.

A Real tehát kissé keservesen, de behúzta a rekordot érő, sorban 35. tétmeccsét veretlenül, ráadásul több kulcsember pihent. A Real története során hetedszer jutott el veretlenül a 15. bajnokijáig, és eddig csak egyszer nem lett bajnok ilyen helyzetből.

Idén viszont több bajnoki meccset már nem játszik a csapat, legközelebb a klubvébé negyeddöntőjében lép majd pályára, december 15-én.