Így vált valósággá a Milan új sztárjának az álma

Manuel Locatelli, foci, AC Milan
AC Milan's midfielder Manuel Locatelli celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match AC Milan versus Juventus on October 22, 2016 at the San Siro Stadium in Milan. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Álomszerűen alakul eddig Manuel Locatelli milánói karrierje, az AC Milan mindössze 18 éves játékosa a szezonban hétszer lépett pályára, első két lövéséből gólt ért el, és nem csupán a Juventus elleni bombagóljára emlékezhet, hanem arra is, hogyan váltak valósággá a szavai a Sassuolo ellen.

A csodagyerekként számon tartott középpályás négy éve még az Eb-ezüstérmes Ricardo Montolivo közösségi oldalán azt írta bálványának, hogy „Szeretnék olyan lenni, mint te".

Ezek után eljött a pillanat, az október 2-i, Sassuolo elleni bajnoki 60. percében éppen Montolivo helyére küldte be a Vincenzo Montella edző, és Locatelli 13 perc múlva szép góllal jelezte, készen áll a feladatra.

Manuel Locatelli Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ez volt Locatelli pályafutásának első kaput eltaláló lövése tétmeccsen a Milan első csapatában. Miután az októberi vb-selejtezős szünetben Montolivo megsérült hat hónapra, azóta Locatelli a kezdőcsapat tagja.

A fiatal játékosról itt olvashat bővebben.