Provokatív gólöröm miatt repülhetett a palack

Lionel Messi, Barcelona, gólöröm
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) shouts at Valencia's suporters after they thrown an object at teammates during the Spanish league football match Valencia CF vs FC Barcelona at the Mestalla stadium in Valencia on October 22, 2016. Barcelona won 3-2. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona fegyelmi eljárást kezdeményezett a spanyol labdarúgóliga elnöke ellen, mivel kritizálta a klub játékosainak viselkedését.

A katalánok azért fordultak a spanyol sportdöntőbírósághoz (TAD), mert Javier Tebas provokatívnak minősítette a barcelonai játékosok Valencia elleni gólörömét.

Múlt szombaton a Valencia-Barcelona mérkőzés 94. percében Lionel Messi győztes gólja után egy 17 éves hazai szurkoló a pályára hajított egy ásványvizes palackot, amely eltalálta a brazil Neymart. Az incidens következtében az ünneplő Barcelona játékosok közül többen is fejsérülést színleltek.

Messi gólja (1:40-től) után tört ki a botrány

Javier Tebas elítélte a Valencia-szurkolók viselkedését, azonban a Barcelona-játékosok provokatív gólöröméről is szót ejtett. Ez nem tetszett a katalán klub elnökének, Josep Maria Bartomeunak, aki szerint Tebas nyilatkozata sportvezetőhöz méltatlan és felelőtlen volt, ezért kezdeményezte a fegyelmi eljárást.

Palackdobálás után mutogatás Forrás: AFP/Jose Jordan

A spanyol liga fegyelmi bizottsága szerdán 1500 euró büntetést szabott ki a Valenciára, amely a 17 éves szurkolót kitiltotta a Mestalla Stadionból.