Guardiola: Még tanulom itt a futballt

Pep Guardiola, Manchester City, foci
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 23, 2016. The game finished 1-1. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City vezetőedzője, Josep Guardiola elmondta, időre van szüksége az eredmények eléréséhez, mert egyelőre csak ismerkedik az angol labdarúgással.

"Még csak tanulom a futballt ebben az országban. Meg kell ismernem a játékosaimat, és azt, hogyan reagálnak arra, amikor győzünk, és hogyan fogadják azt, ha ez nem sikerül. Időre van szükségem" - fejtette ki a katalán tréner, aki remekül kezdett a manchesteri csapat élén, mely sorozatban tíz mérkőzést nyert. A listavezető világoskékek lendülete azonban megtörni látszik, hiszen utolsó öt mérkőzésükön képtelen voltak győzni.

Guardiola még tanuja az angol futballt Forrás: AFP/Paul Ellis

"Az utóbbi pár meccsünk nagyon kemény volt. Ha az első 15-20 percben berúgjuk a helyzeteinket, és vezetünk 3-0-ra, akkor sokkal könnyebben tudtuk volna irányítani a játékot" - mondta Guardiola, aki kiemelte a Barcelona elleni mérkőzést, ahol csapata Claudio Bravo kiállítása miatt tíz emberrel küzdött.

"A Southampton elleni bajnokin én is hibáztam, de most jön a Manchester United, majd a West Bromwich, azután a Barcelonát fogadjuk a Bajnokok Ligájában. Fontos, hogy jól játsszunk az előttünk álló találkozókon" - tette hozzá Guardiola. Hangsúlyozta, hogy a tíz megnyert mérkőzéshez komoly energiákat kellett mozgósítani, így

érthető, ha fizikailag nincs mindig csúcsformában a csapata.

A Manchester City este 21 órától az Old Traffordon játszik a városi rivális United ellen az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében.