Vágólapra másolva!
Antoine Griezmann, az Atlético Madrid csatárát választották meg a 2015–16-os spanyol bajnoki labdarúgószezon legjobb játékosának.

Az előző hét évben hatszor Lionel Messi volt a győztes, most azonban nem a Barca-támadó lett a legjobb, de még csak nem is a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo, hanem az előző szezont 22 góllal záró Griezmann.

A valenciai gálán a 25 éves játékos nem jelent meg, pedig csapattársai sikereinek is örülhetett volna. A legjobb kapusnak Jan Oblakot, a legjobb védőnek Diego Godint választották,

a szezon edzője pedig Diego Simeone lett.

A legjobb középpályásnak járó díjat Lika Modric söpörte be, Lionel Messinek pedig meg kellett elégedni a legjobb támadó kitüntetéssel. Cristiano Ronaldo viszont egyetlen díjat sem kapott.

Forrás: EPA

A szavazás végeredménye annak tükrében meglepő, hogy az Atlético csak harmadik lett a bajnokságban a Barcelona és a Real Madrid mögött, igaz, jóval kisebb büdzsével rendelkezik, mint két riválisa – a Realé évi 507 millió euró, a Barcáé 457, az Atléticóé 146.

A BL-ben a döntőig meneteltek Griezmannék, ahol végül épp a Realtól kaptak ki 11-esekkel. Az Eb-n a csatár gólkirály lett hat góllal, és végül ezüstérmet nyert a franciákkal, a döntőben – az egész tornán három gólig jutó Ronaldóval felálló – Portugália nyert.

Az angyalarcú ördög, aki a szépségkirálynőt is lenyomja

Ronaldo mellett

Neymar és Luis Suárez sem örülhetett

a La Liga-díjkiosztó végeredményének, hiszen a két barcelonai klasszis egyaránt díj nélkül maradt.

Suárez a góllövőlistán 40 góllal lett első, megelőzve a 35 gólos Ronaldót és a 26 találatig jutó Messit. Griezmann-nál egyébként még a realos Karim Benzema és Neymar is több gólig – 24-ig – jutott.

A lista végeredményét a csapatkapitányok szavazatai alapján hirdették ki, a legjobb játékosnak járó kitüntetést pedig egy adatelemző rendszer generálta.