Őt fogjuk nézni végig a focivébén

Vágólapra másolva!
A Zabivaka becenévre hallgató farkas lett a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kabalafigurája.
Vágólapra másolva!

A farkas a szurkolói szavazatok 53 százalékát kapta - ez több mint egymillió voksot jelent -, megelőzve egy tigrist (27 százalék) és egy kandúrt (20 százalék). A győztest élő televízióműsorban hirdették ki, amelynek vendége volt Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes, valamint a brazilok korábbi világbajnok futballistája, Ronaldo is.

"Biztos vagyok benne, hogy Zabivaka hatalmas sikert arat a rajongók körében a jövő évi Konföderációs Kupán, majd a világbajnokságon is. Több millió orosz szurkoló vett részt a szavazásban, ezért

- nyilatkozta Mutko, aki az orosz sportági szövetséget és a vb szervezőbizottságát is vezeti. Hozzátette: a kabalafigurának az is feladata, hogy inspirálja az embereket, és közülük minél többet a stadionokba csábítson.

"Zabivakára biztosan nagyon sokáig emlékeznek majd a labdarúgás szerelmesei, szerte a világon" - jelentette ki Ronaldo, aki szerint a kabalaállatok a világesemények nagyköveteiként kiválóan népszerűsítik azt, és vidámságot varázsolnak a stadionokba.

A 2018-as futball-világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város - Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don - 12 stadionjában.