Vágólapra másolva!
Patrice Evra, a Juventus balhátvédje gratulált Luis Suáreznek, a Barcelona csatárának az előző idényben szerzett 40 bajnoki góljáért, amivel besöpörte az európai Aranycipőt. Hogy ennek mi a hírértéke?

Nos, Evra és Suárez pár éve még Angliában rugdosták a labdát, a francia védő a Manchester Unitedben, az uruguayi támadó pedig a Liverpoolban.

2011-ben egy egymás elleni meccs után Suárezt nyolc meccsre kivonta a forgalomból a fegyelmi bizottság, és 40 ezer fontos bírságot szabott ki, miután Evrára a negro szót használta.

Suárez azzal védekezett, hogy Uruguayban ez egy bevett kifejezés,

nincs mögötte semmilyen rasszista megkülönböztetés, és Evrát hibáztatta az eltiltásért.

Szép lassan elcsitult a vihar

"Nem mondtam, hogy Suárez rasszista ember, csak azt, hogy a pillanat hevében tett egy sértő megjegyzést" - magyarázta Evra, amikor az angol szövetség meghallgatta az ügyben.

A 2015-ös BL-döntőn már szent volt a béke Forrás: AFP

Azóta találkoztak már egymással a pályán, 2015-ben például új csapataik, a Barcelona és Juventus a Bajnokok Ligája-trófeáért játszottak, és aki balhéra számított, annak csalódnia kellett, mert a meccs előtt lepacsiztak egymással. Ami azért is volt nagy szó, mert az eltiltás utáni első meccsen Suárez még nem nyújtott kezet Evrának, aki viszont a MU egyik gólja után Suárez előtt ünnepelt látványosan.

Evra most az Instagram-oldalán gratulált Suáreznek az Aranycipőhöz.

Luis, nagyszerű futballista vagy, a legjobb kilences. Gratulálok". Mi pedig Evrának gratulálunk, aki megmutatta, hogy így is lehet.