Allardyce: Sikeresen becsapdáztak

Sam Allardyce, foci
(FILES) This file photo taken on September 4, 2016 shows England's head coach Sam Allardyce watching the World Cup 2018 football qualification match between Slovakia and England in Trnava, Slovakia. England manager Sam Allardyce has been secretly filmed giving advice on how to circumnavigate transfer rules and mocking his predecessor Roy Hodgson's voice, the Daily Telegraph reported on September 27, 2016. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy hibázott Sam Allardyce, aki kedden távozott az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután korrupciós botrányba keveredett.

A szakember szavai szerint "buta dolog" volt a részéről, amit mondott, ezért vállalta a felelősséget. Kijelentette: egy olyan embernek próbált segíteni, akit harminc éve ismer.

Elnézést kértem az angol szövetségtől" - mondta Allardyce, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy júliusban kinevezték szakvezetőnek, de most rendkívül csalódott a távozása miatt.

A 61 éves Allardyce észak-angliai otthona előtt tartott sajtótájékoztatóján arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy ez volt-e az utolsó megbízatása a futballban.

Allardyce nem sokáig volt kapitány Forrás: AFP/Joe Klamar

Allardyce távozásának előzményeként a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap kedden kezdődött cikksorozatában feltárta, hogy a szakvezető az FA átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap - magukat üzletembereknek kiadó - újságíróinak, és arra is felhasználta pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) - egyelőre közelebbről nem részletezett - ügyletben közbenjárjon.

Az FA a cikk megjelenése után azonnal vizsgálatot indított, amelyet kedden le is zárt azt megállapítva, hogy Allardyce

nem megfelelő magatartást tanúsított.

Allardyce júliusban váltotta a menedzseri tisztségben Roy Hodgsont, miután az angol válogatott megalázó módon Izlanddal szemben kiesett a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Allardyce irányításával az angolok 1-0-ra megnyerték egyetlen mérkőzésüket, a szlovákok elleni vb-selejtezőt.

Azóta a Telegraph újabb rejtett kamerás felvételeket tett közzé, kiderült, hogy további nyolc Premier League-menedzser fogadott el kenőpénzt játékosok adásvételekor.