Vágólapra másolva!
Két nyáron igazolt játékos góljával győzött a Valencia az újonc Leganes ellen. A sikerhez kellett Diego Alves is, aki jóvátette a hibáját, és kivédett egy tizenegyest.

A bajnokságot négy vereséggel kezdte a Valencia, amely az előző fordulóban megtörte a pocsék sorozatot, és győzött az újonc Alavés ellen. Most ismét egy feljutó következett, a Leganes, amely 5-1-re kikapott a Barcelonától, de korábban pontot szerzett az Atlético Madrid ellen.

A kiscsapat most is jól kezdett, az első félidő közepén Szymanowski fejelt a kapuba előrevetődve Omar Ramos beadása után.

A Valencia még a szünet előtt egyenlített, Rodrigo ütközött a hazai kapusal, Nani pedig lecsapott a gazdátlan labdára, és egy csel után az ötösről már nem rontott. Ez volt a portugál Európa-bajnok első gólja a Valenciában.

Aztán a második félidőben Nani egy gólpasszt is szállított, erőből középre lőtt labdáját egy másik új fiú, Mario Suárez tessékelte beljebb.

A Leganes nagy esélyt kapott, hogy egyenlítsen, amikor Diego Alves az ügyetlenkedésével büntetőt ajándékozott az ellenfélnek, de a kapus jóvátette a hibáját, mert kivédte Szymanowski lövését. Diego Alves 35 tizenegyesből 17-et kivédett a spanyol bajnokságban, ez 49 százalékos arány, ami egészen döbbenetes.

A 17. tizenegyessel ő lett a rekorder, eddig holtversenyben állt az élen Andoni Zubizarretával. A Valencia zsinórban második meccsét behúzva kicsit eltávolodott a veszélyes zónától, viszont még így is a 7 pontos Leganes mögött maradt.

Primera División, 6. forduló:
Leganes - Valencia 1-2 (1-1)
gól: Szymanowski (22.), illetve Nani (34.), M. Suárez (52.)