Vágólapra másolva!
Keddig csak a helyi rajongók és a családtagok ismerték egy skót megyei csapatban, a Pollokban szereplő Tam Hanlon nevét. Az internet révén azonban gyorsan világhírnévre tett szert azzal, hogy jobbhátvédként olyan mesterhármast szerzett egy helyi Ligakupa-mérkőzésen, amire csak a legnagyobbak képesek.

Hanlon a Neilston Juniors FC ellen 5-1-re megnyert összecsapáson triplázott, két gyönyörű távoli szabadrúgása közé beiktatott egy irgalmatlan bombát: a 28-30 méteres jobb külsővel megeresztett lövés védhetetlenül tekeredett a jobb felső sarokba.

Azóta több mint hatmillióan nézték meg a mestermunkáját az interneten, a civilben asztalosként dolgozó amatőr futballista pedig el sem hiszi, ami vele történik. Élete forgószéllé változott, televíziós és rádióműsorokba hívták, és nem tudja, meddig tart ez az őrület.

"Biztosan nem gondoltam minderre, amikor a gólokat szereztem, bár a mesterhármas valóban elég különleges volt. Jöttek a felkérések sorra, de ehhez nem szoktam hozzá.

– nyilatkozta a skót Heraldnak.

„Fent vagyok a Twitteren, ahol olyan mennyiségű üzenetet kaptam hirtelen, hogy nem is tudtam rájuk válaszolni. Az emberek követni kezdtek a közösségi oldalakon, bejelöltek a Facebookon. Van egy hatéves fiam, aki élvezi a helyzetet: most freestyle és ehhez hasonló videók helyett engem néz a YouTube-on" – tette hozzá.

Tam Hanlon Forrás: Pollokfc.com

Hanlon abban bízik, hogy a figyelem most kicsit a csapata és az alacsonyabb osztályú bajnokság felé fordul, ő maga már nem sokat vár a pályafutásától.

„34 éves vagyok, most már semmi extra nem történik velem. Viszont a Pollok egy fantasztikus klub, a mögötte álló emberek, Tony McInally menedzser és munkatársai nagyszerűek. Vannak jó játékosaink, kiváló szurkolóink, egy nagy család az egész klub, és a dolgo jó irányba tartanak. Szeretnénk, ha ez így is folytatódna" – mondta.