A West Ham lemásolta a tavalyi égést az EL-ben

West Ham United v FC Astra Giurgiu - UEFA Europa League NurPhoto lub Soccer London - England Match - Sport Motion Olympic Stadium Photography Soccer SPORT UEFA Europa League UK VERTICAL West Ham United F.C. Sports News General News Action Sport Soccer Mat
West Ham United's Cheikhou Kouyateduring Europa League play-off match between West Ham v FC Astra Giurgiu, in London, on August 27, 2016. (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az angol csapat idén is a román Astra Giurgiu ellen vérzett el, csak ezúttal a rájátszásban. A Rapid Wiennel is csúnyán elbántak, a Hajduk Split pedig tizenegyesekkel esett ki hazai közönség előtt.

Az Európa Liga rájátszásának csütörtök késő éjszaka véget ért hat mérkőzésén három is meglepetést hozott. A legnagyobbat az angol bajnokság előző kiírásában hetedik helyen végző West Ham United kiesése jelentette. Az angolok, ahogy tavaly a selejtező második körében, úgy ezúttal is a román a Astra Giurgiuval kerültek szembe. Akkor a hazai 2-2 után idegenben kaptak ki 2-1-re, ezúttal pedig hiába értek el 1-1-es döntetlent Romániában, ha Londonban újfent kikaptak, most 1-0-ra.

Az Astra idei öt bajnokijából egyet tudott megnyerni, de űgy tűnik, a PL egyik erős középcsapata nem jelent nekik gondot. A BBC beszámolója szerint a WHU új otthona, a 60 ezres olimpiai stadion pillanatok alatt ürült ki a lefújás után, csak egy maroknyi román drukker maradt örömködni a lelátókon.

Másnak sem ment otthon

Ugyancsak meglepetés, hogy a Tel-Aviv-i szoros vereség után a Hajduk Split nem tudta megfordítani a Maccabi elleni párharcot, és hazai pályán tizenegyesekkel esett ki az EL-ből. A tizenegyespárbajban két horvát játékos hibázott, utoljára éppen

az a Marko Cosic, akinek két góljával

egyáltalán eljutottak a szétlövésig a horvátok.

A Rapid Wien sem okozott sok örömöt a szurkolóinak. Nem elég, hogy az első meccs 0-4-es lebőgését nem tudták kozmetikázni a szlovák Trencin ellen, de még hazai pályán is kikaptak 2-0-ra úgy, hogy a szlovák csapat

csaknem a teljes második félidőt emberhátrányban

futballozta végig.

A Sahtar Donyeck csak öngólnak és büntetőnek köszönhetően tudta legyőzni otthon az Istanbul Basaksehirt, míg az Olimpiakosz a portugál Arouca ellen izzadt meg - csak a hosszabbításban tudta legyőzni a vendégeket.

Európa Liga selejtező, rájátszás, visszavágók:

Sain-Étienne (francia)–Beitar Jerusalem (izraeli) 0-0
tj.: a Saint-Étienne 2-1-es összesítéssel
Hajduk Split (horvát)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2-1 (1-0), tizenegyesekkel 3-4
tj.: Maccabi 3-3-as összesítéssel, tizenegyesekkel
Sahtar Donyeck (ukrán)–Istanbul Basaksehir (török) 2-0 (1-0)
tj.: Sahtar Donyeck 4-1-es összesítéssel
West Ham United (angol)–Astra Giurgiu (román) 0-1 (0-1)
tj.: Astra Giurgiu 2-1-es összesítéssel
Olimpiakosz Pireusz (görög)–Arcuca (portugál) 2-1 h.u. (0-1)
tj.: Olimpiakosz 3-2-es összesítéssel
Rapid Wien (osztrák)–Trencin (szlovák) 0-2 (0-2)
tj.: Trencin 6-0-s összesítéssel