Budapesten járt az UEFA következő elnöke

Horizontal
A photo taken on April 6, 2016 shows the logo of European football body UEFA at the UEFA headquarters in Nyon. Swiss police raided the headquarters of European football body UEFA on April 6 following the latest revelations of a web of Panama-based offshore financial dealings by the rich and famous. The raid came after the so-called Panama Papers revealed that newly elected FIFA president Gianni Infantino signed TV rights contracts for the Champions League with a company headed by two defendants later caught up in the corruption scandal that engulfed football's world body. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) három elnökjelöltje Budapesten, a visegrádi országok szövetségeinek vezetői előtt ismertette elképzeléseit a szervezet jövőjéről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a spanyol Ángel María Villar, az UEFA jelenlegi első alelnöke, a szlovén szövetséget vezető Aleksandar Ceferin, valamint a holland elnök, a korábban a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki tisztségéért is harcba szálló Michael van Praag pályázik.

A Budapesten rendezett szakmai konferencián

mindhárman szóban és írásban

mutatták be elképzeléseiket a résztvevő szövetségek vezetői számára, akik között a megszokott visegrádi országok - Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország - mellett Ausztria, Liechtenstein és - első alkalommal - Svájc tisztségviselői is jelen voltak.

A megbeszélés résztvevői Forrás: mlsz.hu

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, egyben az UEFA végrehajtó bizottságának tagja a találkozót követően elmondta: a résztvevők kellően megismerhették mindhárom jelölt programját, ezt követően maguk döntenek arról, hogy kit támogatnak.

"Hasznos volt a hamarosan szavazó tagszövetségek vezetői számára, hogy első kézből kaphattak információt a kandidálók programjáról. Budapest ma egy fontos egyeztetés helyszíne lehetett. Mindenki érzékeli, hogy

a kicsik és a nagyok igazságos +együttélését+, a kupaküzdelmek és a nemzeti válogatottak tekintetében egyaránt" - jelentette ki a magyar szövetség elnöke.

A hivatalos elnökválasztást az UEFA athéni kongresszusán tartják szeptember 14-én.