Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásának visszavágói után kialakult a főtábla 32-es mezőnye. Az utolsó lépcsőfokon hatalmasat esett az Ajax, de még náluk is nagyobb verést kapott a Young Boys. A Manchester City viszont ezúttal megkegyelmezett a Steauának. Továbbjutott a Köbenhavn és meglepetésre a Dinamo Zagreb is.

A Manchester City és a Steaua Bucuresti párharca az első mérkőzésen eldőlt, amikor az angol csapat úgy rúgott öt gólt a román fővárosban, hogy Sergio Agüero két tizenegyest is kihagyott. A Cityben idén először lépett pályára Yaya Touré, a kapuban pedig Joe Hart állt – nem kizárt, hogy mindkettőjüknek ez volt az utolsó meccse a csapatban. A biztos előny tudatában az angolok nem futották szét magukat, de Fabian Delph fejesével így is nyertek 1-0-ra. Agüero, David Silva és Raheem Sterling is a padról nézte végig a meccset.

Amilyen gólszegény volt ez a találkozó, annyira jelentett kárpótlást a Mönchengladbach–Young Boys mérkőzés. A németek már Svájcban is nyertek 3-1-re, azaz óriási meglepetés lett volna, ha svájciak bármilyen, számukra kedvező eredményt el tudnak érni. Erre azonban egy pillanatig sem volt esélyük, ugyanis Thorgan Hazard és Rafael is szenzációs formában játszott, olyannyira, hogy mindketten mesterhármasig jutottak. A Young Boysnak csak egy szépítő gólra futotta 0-5-nél (mondjuk, az nem volt csúnya).

A forduló egyik meglepetése, hogy az amszterdami 1-1 után az Ajax simán kizúgott az FK Rosztov vendégeként. Az oroszok az első félóra elteltével szerezték meg a vezetést, amire a második félidőben negyedóra alatt rátettek még hármat. Klaassen büntetője már szépségtapasznak is kevés volt.

Ezúttal nem lesz ciprusi csapat a főtáblán, az APOEL ugyanis nem tudta ledolgozni a Köbenhavn otthonában összeszedett egygólos hátrányát. Pontosabban le tudta, mert a 69. percben megszerezte a vezetést, csak éppen megőrizni nem tudta – a dánok néhány perccel a lefújás előtt kiegyenlítettek és továbbjutottak.

Nem eget rengető, de azért mégiscsak meglepetés, hogy a Dinamo Zagreb a hazai döntetlen után kiejtette a Red Bull Salzburgot. Az első meccshez hasonlóan 90 perc után Salzburgban is 1-1 volt az eredmény - az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a Salzburg sokkal többet támadott, illetve Craig Thomson játékvezető egy egyértelmű büntetőtől fosztotta meg őket. A hosszabbításban viszont öt perc után betaláltak a horvátok, és meg is őrizték minimális előnyüket, és hatodik találkozásuk alkalmával először győzték le az osztrákokat.

Eredmények, BL-selejtező, play-off visszavágók,
Manchester City–Steaua Bucuresti 1-0 (0-0)
g.: Delph 58.
továbbjutott: Manchester City 6-0-val
Mönchengladbach–Young Boys 6-1 (3-0)
g.: T. Hazard 9., 64., 84., Raffael 33., 40., 77., ill. Ravet 79.
tj.: Mönchengladbach 9-2-vel
FK Rosztov–Ajax 4-1 (1-0)
g.: Azmoun 34., Erokhin 52., Noboa 60., Poloz 66., ill. D. Klaassen 84.
tj.: FK Rosztov 5-2
APOEL–Köbenhavn 1-1 (0-0)
g.: Sotariou 69., ill. Santander 86.
tj.: Köbenhavn 2-1-el
Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb 1-2. h.u. (1-0, 1-1)
g.: Lazara 22., ill. J. Fernándes 87., Soudani 95.
tj.: Dinamo Zagreb 2-3-mal

A Real Madrid címvédőként, a Sevilla pedig az Európa Liga győzteseként rajtol azonnal a legjobb 32 között.
A csoportkör sorsolását csütörtökön tartják Monacóban, ahol az UEFA Év játékosa-díj átadására is sor kerül.

A Bajnokok Ligája csoportkörének csapatai:
Real Madrid (címvédő, spanyol), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Leicester City (angol), Arsenal (angol), Tottenham Hotspur (angol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Bayer Leverkusen (német), Juventus (olasz), Napoli (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Olympique Lyon (francia), Benfica (portugál), Sporting CP (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), FC Basel (svájci), Dinamo Kijev (ukrán), PSV Eindhoven (holland), Club Brugge (belga), Besiktas (török), FC Porto (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Celtic (skót), AS Monaco (francia), Ludogorec (bolgár), Manchester City (angol), Borussia Mönchengladbach (német), FK Rosztov (orosz), FC Köbenhavn (dán), Dinamo Zagreb (horvát)