Vágólapra másolva!
Egy héttel korábban tért vissza a szabadságáról.

Angliába készül a Barcelona, amely a felkészülési időszak első meccsét július 30-án játssza majd a skót Celtic ellen a Nemzetközi Bajnokok Kupája nevű sorozat keretein belül.

Iniesta és Piqué még pihennek

Az eredeti tervek szerint Lionel Messi még nem tartott volna a csapattal, az ötszörös aranylabdás azonban egy héttel korábban tért vissza a szabadságáról, így mégis elutazik a társakkal. Messi utoljára a Copa Américán lépett pályára, ahol az argentin válogatottal büntetőkkel elvéreztek a Chile elleni döntőben, a kudarc után pedig lemondta a válogatottságot.

Messihez hasonlóan az Eb-n a török válogatottal a csoportkörbe ragadó Arda Turan is visszatért, rajtuk kívül Luis Suárez, Jordi Masip, Munir El Haddadi, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Jeremy Mathieu, Denis Suarez, Sergi Samper, Cristian Tello és Martin Montoya utazik az első csapat tagjai közül.

Az előző szezonban bajnok és kupagyőztes lett a Barcával Forrás: AFP

Több sztár, így Andres Iniesta, Javier Mascherano, Claudio Bravo, Gerard Piqée, Sergio Busquets és Ivan Rakitic viszont kihagyja az angliai túrát.

A Leicesterrel is összecsapnak

A Barca a Bajnokok Kupájában az angol bajnok Leicesterrel és a Liverpoollal játszik még,

első tétmeccsét pedig augusztus közepén vívja, amikor a Sevillával meccsel oda-visszavágós alapon a spanyol Szuperkupáért.