Reménytelen játékkal zúgott ki a Loki az El-ből

Klopockij, Juheni; Cseladinszkij, Artiszom akció FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gólöröm Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Debrecen, 2016. július 14. A gólszerző fehérorosz Juheni Klopockij (j) és csapattársa, Artiszom Cseladinszkij a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - FK Tarpeda Zsodzina mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A fehérorosz Torpedo Zsogyino a visszavágón is legyőzte a magyar bronzérmest. A Loki a kaput is alig találta el a 90 perc alatt, és 1-3-as összesítéssel búcsúzott.

A Nagyerdei Stadionban 2-1-re elveszített odavágó után a DVSC a fehéroroszországi visszavágón 1-0-ra kapott ki a Torpedo Zsogyinótól és 1-3-as összesítéssel esett ki az Európa-liga selejtezőjének második köréből.

A Lokinak a hazai vereség után támadnia kellett volna Zsogyinóban, voltak is erre erőtlen próbálkozások, gólt azonban a fehérorosz kupagyőztes szerzett – egy szépen kijátszott akció végén

a 25. percben Demidovics passzolt közelről a kapuba

Jovanovic és Brkovics asszisztálása mellett.

A szünet után Kondás Elemér cserékkel próbált életet lehelni a csapatba és a továbbjutási reményekbe, de mindhiába. A Loki nemhogy kapura nem volt veszélyes, de már mezőnyben sem nagyon tudott az ellenfél fölé kerekedni.

Kondás Elemér nem tudott mit kezdeni az ellenféllel Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Helyzetet is a fehéroroszok dolgoztak ki, a 61. percben Sapoval lőtt egy hatalmas kapufát, a 81. percben pedig a felső léc mentette meg a Lokit egy hazai szabadrúgás után. Mindenközben a fehérorosz kapusnak egyetlen rendes védenivalója volt – Tisza 91. percben eleresztett lövése után kellett egy kicsit tornáznia.

Kettőből semmi

Ha a Ferencváros szerdai BL-kiesése után azt írtuk, hogy siralmas volt a magyar bajnok látványa, akkor a Loki produkciójára még nehezebb jelzőt találni – Kondás Elemér csapata semmit nem mutatott, ami alapján rászolgált volna a továbbjutásra.

Eredmény, Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Torpedo Zsogyino – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Zsogyino, v.: Mekarovski (montenegrói)
Torpedo Zsogyino: Formicsev – Cseljadinszkij, Lucsevics, Klopockij – Golenkov (Cseljadko, 66.), Afanaszjev (Belevics, 87.), Hacsaturjan, Pankovec – Szapoval – Demidovics, Zagynajlov (Trapasko, 78.)
DVSC-TEVA: Radosevics – Jovanovic, Brkovics, Mészáros, Korhut – Varga, Szakály (Ferenczi J., 65.), Szekulics – Holman (Horváth Zs., 59.), Castillion (Takács, 57.), Tisza
gól: Demidovics (25.)
sárga lap: Zagynajlov (35.), Sapoval (44.), ill. Brkovics (63.)
Tovább jutott: Torpedo Zsogyino 3-1-el